Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kültür, Sanat ve Eğitim etkinlikleri çerçevesinde “Gençlik Dönemi Riskli Davranışlar” konulu sempozyum düzenlendi. Doç Dr. Ömer Miraç Yaman ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Dinç’in konuşmacı olarak katıldığı gençlerde bağımlılık ve anne babaların çocuklarına karşı sorumlulukları anlatıldı.

İlgisiz kalıyor

Çocukların esrar, bonzai ve uyuşturucu maddelere sigarayla başladığını ifade eden Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman, bu konuda anne babalara büyük görev düştüğünü söyledi. Yaman, “Çocuklar evde, sokakta sigara içen gördükçe özentiden sigaraya başladı. Her şey yak bir tane ne olacakla başladı. Çocuklar okullarda maddeye ailenin ilgisizliğinden okulda muhabbetsizlikten dolayı maddeye koşarak gidiyor. Dizilerde bir zamanlar uyuşturucu kullanımı ve uyuşturucudan kurtulmanın yolu yarım günde basit gösterilerle anlatılırdı. Diziler tamamen zihnimize algı oluşturuyor. İnsan hayatında büyük bir boşluk var. Biz bu boşluğu farklı bağımlılıklar olan sosyal medya ile doldurduk. İnternet bağımlılığı uyuşturucudan daha kötü. Evimizde var ve çok ucuz, ulaşımı çok kolay. Bilgisayar kullandığını iddia eden çok kişi var. Powerpoint, word kullanımını bilmez. Facebook ve tweteerı çok iyi kullanmak bilgisayarı bilmek değildir” dedi.

İnternet bağımlılığı

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Dinç ise teknoloji bağımlılığı denilince akla sadece internet gelmemesi gerektiğine dikkat çekerek, “Televizyon da bu bağımlılığın içinde, telefon da. Sosyal Medya kullanımı evlerde muhabbeti bitirdi. Ailede, evde muhabbet ortamı kalmadı. Sosyal medyada çok zaman harcıyoruz. İnternet bağımlılığı akşam saatlerinde daha çok artıyor. Uyuşturucu bağımlılığından daha etkin olduğu zamanlar oluyor” dedi.

Program sonunda Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, sempozyuma konuşmacı olarak katılan Doç Dr. Ömer Miraç Yaman ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Dinç’e plaket verdi.