Gün içerisinde gerçekleştirdiği mahalle ziyaretlerinde vatandaşlarla ve esnafla bir araya gelerek sohbet eden ayrıca yapılan çalışmaları da yerinde inceleyen Yusuf Alemdar’dan  Esentepe ziyaretinde gençler futbol sahası istemiş, Başkan Alemdar da en kısa sürede bu talebin yerine getirileceğini söylemişti.

Konu ile ilgili Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, hâlihazırda Fatma Özkan İlkokulu arkasındaki mevcut çocuk parkının yanındaki arazinin değerlendirilerek futbol sahası  çalışmalarının başladığı belirtildi.

Başkan Alemdar, daha önce Aşağıdereköy Mahallesi ile Bahçelievler Mahallesi Seçkin Sokak’ta yapılan semt futbol sahalarının bir yenisini de çalışmaların büyük bir kısmının tamamlandığı Esentepe’de hayata geçeceğini söyledi.

1500 metrekare alan üzerine kurulacak saha, yanında fitness aletleri ve çocuk oyun gurupları ile sosyal bir kompleks olacak.

Zemin dolgu çalışmaları tamamlanan ve 4 metre yüksekliğindeki tel çitler için direklerin dikildiği sahanın zemini çim olacak. Ayrıca sulama sisteminin de olacağı sahada aydınlatma çalışmaları da yapılarak başta Esenteli gençler olmak üzere tüm mahalle halkının hizmetine sunulacak.