Ziyarette mahallelerin simgelerin olan bakkal esnafının gençliğe karşı olan duyarlılığı ele alındı. Başkan Akdardağan, “Mahallelerin bakkal amcaları olarak gençlerimizi kendi evlatlarımız olarak görüyor, kolluyor ve gözetiyoruz. Onların canının yanması bizim canımızı acıtır. Bilindiği gibi uzun yaz tatili başladı. Şimdi bütün gençlerimiz ve çocuklarımız sokakları cıvı cıvıl dolduracak. Çocuklarımızın sokak oyunlarının şahitleri olan biz bakkal esnafları ise, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak adına seferberlik halinde olacağız” dedi. 
 
Akdardağan, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da esnafımız, gençlerimizin spor ve sosyal gelişimi için gerekli yönlendirmeleri yaparak telkinlerde bulunmaya devam edecek. Bakkal esnafı, tatlı sokak maçlarının ilk hakemleridir, yere düşen çocuklarımızın dizi kanadığında ilk yardım edendir. Patlayan topun yenisini yerine koyandır. Bu bilinçle hareket etmeye devam ederek mahallelerimizin evlatlarını korumayı sürdüreceğiz” diye konuştu.
 
Uyuşturucu illetinin yanı sıra, çağımız hastalığı olan hareketsizliğin önlenmesi adına gençlerin spora teşvik edilmesi için esnaf olarak her türlü desteği vereceklerini belirten Başkan Akdardağan, “Sporun ne kadar yararlı olduğunu ve kötü alışkanlardan uzak durulması gerektiği konularında üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bu anlamda da il müdürlüğümüzün yapacağı tüm çalışmalara ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimize desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.
 
İl Müdürü Fatih Çelikel de hem ziyaret, hem de esnafın duyarlılığı nedeniyle Başkan Akdardağan’a teşekkür ederek, tüm kurumların gençliğin kötü alışkanlıklardan alıkoymak adına çalışmalar yapması gerektiğini belirtti.