Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan “Okullarımızda Geleneksel Sanatlarımızı Tanıtıyoruz” programları devam ediyor. Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleştirilen programda öğrencilere geleneksel sanatlar tanıtılarak SAMEK Eğitmenleri tarafından ebru ve çini sanatlarının nasıl icra edildiği gösterildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ve binlerce Sakaryalının yararlandığı büyük bir eğitim kurumuna dönüşen Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, şehrin kültür ve sosyal hayatına önemli katkı sağlayan çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

GELENEKSEL SANATLAR GELECEĞE TAŞINIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun Cevat Ayhan Fen Lisesi’nde başlattığı “Okullarda Geleneksel Sanatlarımızı Tanıtıyoruz” programlarının ikincisi Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi SAMEK Ebru Eğitmeni Şükran Yılgın ve Çini Eğitmeni Özcan Şengül’ün katılarak sanatlarını uygulamalı olarak öğrencilere gösterdiği programda ayrıca Geleneksel Sanatlar (hat, tezhip, ebru, çini ve minyatür) hakkında öğrencilere bilgi verildi.

PROGRAMLAR DEVAM EDECEK

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Yaygın Eğitim Şube Müdürü Fuat Bilgin, “Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları olarak vatandaşlarımızın gündelik yaşamına belli bir nitelik kazandırılması ve sosyal yaşamın daha da renklendirilmesi hedefiyle, vatandaşlarımızın tercihleri doğrultusunda, birçok alanda çalışmalarımıza devam ediyoruz. SAMEK bünyesinde 14 ayrı merkez ve 48 branşta eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor. Çalışmalarımıza genç kardeşlerimizin yoğun ilgisi bizi ayrıca mutlu ediyor. Liselerimiz için başlattığımız projemizle birlikte, değerlerimiz olan geleneksel sanatlarımızı tanıtarak nasıl icra edileceğini göstereceğiz ve özellikle genç kardeşlerimizin sanata daha fazla ilgi göstermesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.