“Gençler Peygamberinin İzinde Sabah Namazında Buluşuyor” sloganıyla gerçekleştirilen ve yoğun katılımın sağlandığı organizasyonda, sabah namazının cemaatle kılınmasının ardından İl Vaizi Mehmet Çatallar Hoca’nın sohbeti dinlendi. Sohbetin ardından programa katılan öğrenci ve velilerine çorba ikramı yapıldı.

Gençlerin cami ile bağlarının kuvvetlendirilmesine dikkat çeken Ortaokullar Komisyonu Başkanı Ömer Faruk Dumangöz, “Gençliği önemsiyoruz. Ahlak ve maneviyat anlayışımızı güçlendirmemiz lazım. Hz. Peygamber, İslam dininin yerleşmesi, yayılması ve İslam toplumunun şekillenmesinde gençlerden çok yararlanmış, onlara büyük görevler vermiştir. Onlara yardımcı olunmalı ve ellerinden tutulmalıdır. Gençlere, cami, namaz ve cemaat kavramları en güzel şekilde anlatılmalı, cami hayatlarının merkezine getirilmelidir. Gençlerin karşı karşıya kaldıkları sorunlar tespit edilerek, bunları aşmaları için onlara yardımcı olunmalı, bu sorunların ortadan kaldırılmasına çalışılmalıdır. Kısaca ifade etmek gerekirse gençlerimizi İslam,  şeref ve haysiyetini en iyi şekilde temsil edecek yapı ve karakterde yetiştirmek, en büyük görevimiz olmalıdır. Yıl içerisinde bu tarz etkinliklerimizi devam ettireceğiz. Emeği geçenlerden Allah, razı olsun” ifadelerini kullandı.

Milli ve manevi değerlerine bağlı, iyi yetişmiş, bilgili, yüksek ahlak sahibi, vatan ve millet sevdalısı gençlerin, bir milletin mutlu ve müreffeh geleceğinin en önemli temel taşları olduğunu vurgulayan Dumangöz, programa katılım sağlayan tüm öğrenci velilerine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.