“Alın terinin garantörü özgürlüklerin öncüsü olmaya devam ediyoruz”
Ziyarette konuşan Beyhan; Seçme ve seçilme yaşının 18'e indirilmesi ve 15 Temmuz kanlı FETÖ darbe girişiminin önlenmesinde gençliğin rolünü değerlendirdi.
Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, “Tarihsel kodlarımızı referans aldığımızda; bu durumun bizler için o kadar vahim bir şey olmadığını çıkarsayabiliriz. Koskoca bir Fatih Sultan Mehmet örneğimiz var. Nitekim yakın tarihimizde bunun nasıl bir yanılgı olduğunu da teyit etmiş bulunmaktayız. 15 Temmuz sürecinde gençler hakkında öngörülen onca olumsuz çıkarım, gençliğimizin darbeye karşı duruşlarıyla boşa çıkmıştır. Eşitlik ilkesinden de yola çıkacak olursak; burada yine sıkıntılı bir durum vardır. Zira bir insan seçme hakkına sahipse seçilme hakkına sahip olması da tabiidir. Bu vatan evlatları 18-20'li yaşlarında vatan uğruna canlarını verecek basirete sahipse, neden milletvekili olamasın?

“Gençler EVET diyecek”
Anayasalar bir ülkenin geleceğini şekillendiren metinlerdir. Geleceğin Türkiye'sini yönetecek gençlerin fikirleri önemli olduğunu düşünüyorum diyen Beyhan, Gençlerin fikir ve düşüncelerin yer aldığı, seçme ve seçilmede eşitliğin sağlandığı bir anayasal değişikliğe gençler evet diyor. Çünkü gençler temsilde adaletin, yönetimde istikrarın sağlanması, parlamentonun halka karşı sorumluluğunun artması, ekonomiye güvenin artması için yeni anaysa paketiyle gerçekleşecek sistemin Türkiye'ye uygun olacağını düşünüyor. Gençlik, Başkanlık Sistemi ve istikrarlı bir yönetim ile geleceği planlayabilmek istiyor, Türkiye'nin kendisine uyan Başkanlık Sistemi ile hızlı kalkınmasını istiyor. 

Memur-Sen olarak, kılık-kıyafete ilişkin yasaklar, sınırlamalar, insan haklarına ve onuruna aykırılıklar içeren darbe ürünü Kılık-Kıyafet Yönetmeliğinin yürürlükten kaldırılması konusunda; geliştirdiğimiz tekliflerle ve hayata geçirdiğimiz sivil itaatsizlik eylemiyle farkındalık ve kamuoyu baskısı oluşturmuştuk. Toplu Sözleşme görüşmelerinde  başörtüsü yasağının sona ermediği kurum ve kuruluş, yasaktan kurtulmuş kamu görevlisi kalmaması gerektiği konusundaki teklifimizi masaya taşıdık. Yargı organlarında, TSK’da başörtüsü yasağının hem meslek mensupları açısından devam etmesinin, hukuk devleti ilkesiyle çeliştiğini dile getirdik. Tüm bu taleplerimiz karşılık buldu” dedi.

“FETÖ ile mücadelede mağduriyetlerin giderilmesi lazım”
Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Başkan Vekili Türker Erol Özen de, FETÖ ile mücadele sürecinde mağduriyetlere fırsat verilmemesi gerektiğinin altını çizerek masum olduğu herkesçe bilinen personelin mağduriyetinin giderilmesinin FETÖ ile mücadele kadar önemli olduğuna dikkat çekte.
Özen, “Bu nedenle, hem bakanlıklar hem de valilikler tarafından yürütülen soruşturmalarda ortak kriterlere dayalı uygulama birliği sağlanmalı, soruşturmalar mağduriyete yol açmayacak şekilde yürütülmelidir” dedi.

Yeni müfredat konusuna da değinen Özen; “Toplumun farklı kesimleri, kapsamlı bir müfredat reformuna ihtiyaç olduğu konusunda neredeyse hemfikirdir. Eğitim-Bir-Sen olarak, yıllardır, müfredat reformunun kaçınılmaz olduğunu vurguladık. Programların askıya çıkarılmasını ve kamuoyundan görüş alma sürecini olumlu bulmaktayız” şeklinde konuştu.

Ziyarette Genç Memur-Sen Sakarya Temsilcisi Celal Alpdoğan, Sağlık-Sen Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez ve Başkan Yardımcısı Vedat İnan da yer aldı.