Genç Kızılay Sakarya bu yıl ilki düzenlenen “Kızılay Çocuk Fest” etkinliğiyle çocuklara 23 Nisan’ı dolu dolu yaşama fırsatı sundu. Sakarya Kent Park’ta düzenlenen etkinliğe 800’den fazla çocuğun yanı sıra yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.
Etkinlikte kimsesiz, yetim, öksüz ve şehit çocuklarına öncelik verilirken, her kesimden çocuğun etkinlikten faydalanması sağlandı.

Etkinlikte şişme oyun alanları, dans pisti gibi modern oyunlara yer verilirken, halat çekme, çuval zıplama, mendil kapmaca gibi eski çocuk oyunları da çocuklarla buluştu.

Genç Kızılay Başkanı Yunus İşgüzar, “Çocuklarla birlikte olmak, onlarla çocuk olmak gerçekten çok eğlenceli bir deneyimdi. Bir zamanlar biz de onlar gibiydik, bizleri de eğlendiren büyüklerimiz vardı. Sıra bizde dedik, elimizi taşın altına koyduk ve gönüllülerimizle birlikte onların çocuk olduklarını hatırlatmaya çalıştık. Türk Kızılay Sakarya Şube Başkanımız Sayın Zahit Tiryaki’nin, sponsorlarımızın ve en önemlisi gönüllülerimizin desteği ile 800’den fazla her kesimden çocuğumuz Kent Park’ta mutlu ve keyifli vakit geçirdi” dedi.