İlk olarak geride kalan bir yılın değerlendirmesi yapılan programda ardından gelecek dönemlerde hayata geçirilmek istenen programlar masaya yatırıldı. Programda konuşan Genç Kızılay Sakarya Başkanı Muhsin Arap Kızılay'ın misyon ve vizyonundan bahsederek geride kalan bir yılda yapılan faaliyetleri sıraladı.

Arap, "Bir yıl içerisinde 34 yönetim kurulu toplantısı, 25 stant çalışması, 7 koli dağıtımı ile 25 aileye ulaşılması, aile ziyaretleri, şehit aileleri ziyaretleri, makam ziyaretleri, 12 çocuk etkinliği, kandillerde, Cuma çıkışlarında, şehit cenazelerinde, okullarda ve stantlarda lokum dağıtımı gerçekleştirdik” dedi.

Hedef proje

Başkan Arap konuşmasının devamında, bu yıl 17 Ağustos depremi anma etkinliğinin Sakarya’da gerçekleşmesini istediklerini ifade ederek, "Projemiz Kızılay Genel merkezinin 17 Ağustos depremini anma etkinliklerinin bu yıl Sakarya’da düzenlenmesini sağlamak, organizasyonu, halkın afetlere karşı daha bilinçli olmasını sağlayacak eğitimleri ayarlamak. Hatırladığımız gibi bu etkinlik geçen sene Gölcük'te Başbakanımız Binali Yıldırımın katılı ile gerçekleşmiş ve herkesin istifade ettiği bir program olmuştu. İnşallah bu yılda Sakarya da gerçekleşmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Gençlik

Arap, yakın zaman etkinliklerinin ise daha çok ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzatmak ve bütün ilçelerde ana okulları ya da SGM'lerde çocuklarla etkinlik yapmak olduğunu söyledi. Arap son olarak gençliğin önemine değinerek, "Bilinçli gençlik güçlü Türkiye'nin olmazsa olmazdır. Genç Kızılaycılar olarak bu devletin, milletin, vatanın, bayrağın uğrunda bir olan Birliği savunan ve herkese iyilik eli uzatan bir gençlik olma hedefinde ilerleyeceğiz. Güçlü Türkiye güçlü Kızılay" dedi.