Çocuk oyunlarının açılış seremonisinde Gençlik ve Spor İl Müdürü  Arif Özsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, GSİM Şube Müdürü Murat Acar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli okul idareci ve öğretmenleri ile çok sayıda veli katıldı.

Açılış seremonisi saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla start aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, açılış konuşmasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Çocuk Oyunları Şenliğine katılan tüm çocukları tebrik ederek başarılar diledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ise; “Bugünün çocukları yarınlarımız, geleceğimiz. Onlara yağ satarım bal satarım,  mendil kapmaca, oyun kaleli yakan top ve tombik oyunları oynatarak, geleneksel oyunlarımızı devam ettiriyoruz.  İl genelinde 2., 3. ve 4. sınıflara giden 600 öğrencimiz , geleneksel oyunlarda mücadele ediyor. 5. ve 6. sınıflara giden 600 öğrenci de geleneksel oyunlarda başarı arayacak. Geleneksel oyunların düzenlenmesinde pay sahibi olan İl Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş Hanımefendi başta olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personellerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.