“İlklere imza attık”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 2014 yılının SATSO için önemli bir yıl olduğunu ve başarılı bir yıl geçirdiklerini belirtti. Kösemusul, “2014, Sakarya’mız ekonomisinin yükselişine ivme kazandıran bir yıl oldu. Odamızın 90. yılını tüm paydaşlarımızla, hemşerilerimizle birlikte kutladık. Üretimde, eğitimde, istihdamda ve ihracatta başarılar kazanmanın, ilklere imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

“Sakarya büyümek zorunda”

Sakarya’nın potansiyeli ve gelişimine dikkat çeken Başkan Mahmut Kösemusul, 2015 yılında gelişimi daha da hızlandıracak çalışmaları hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti. Çalışmalar ve hedeflerden bahsettiği mesajında, Sakarya’nın stratejik önemine dikkat çeken Başkan Kösemusul, “Şehrimiz kavşak noktasında, konumu itibariyle en avantajlı kent. Yani büyümek zorunda. Sakarya’mızın her alanda gelişme kaydetmesini çok önemsiyor, gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda önemli mesafeler alıyoruz. Yenidünya düzeninde zamanın şartlarına uygun hareket etmek zorundayız. Birlikten kuvvet doğar. İş dünyası olarak birlikte hareket etmeye, kümelenmelere önem veriyoruz, sanayi geleceğimizi çok dikkatli planlıyoruz. Sanayi yapılanmalarını yeni OSB’lerde, ticari yapılanmaları da yeni Organize Ticaret Bölgelerinde gerçekleştiriyoruz. Son derece hassas hareket ediyoruz. Şehrimizin tarımsal zenginliğini koruyarak bu yapılanmaları tarım dışı alanlarda gerçekleştirme noktasında iş dünyası olarak kararlıyız. Hedefimiz net. Sakarya’mız ülkemiz ihracat sıralamasında ilk 5 il arasında yer alacak” diye konuştu.

kosemusul_degerlendirme2.jpg

“Yıldız Şehir Sakarya”

2015 yılında merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin desteğiyle, Sakarya Üniversitesi’yle ortak projelere imza atmaya devam edeceklerini kaydeden Kösemusul, “Eğitim ve istihdam projesi UMEM’de Türkiye 1.’si olduk, disiplinimizi kaybetmeden çalışmalarımız sürecek. Üniversitemiz ve iş dünyamız gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla iç içe oldu. Paylaşım ve birliktelik daha da artacak. Akademisyenlerimizle, geleceğimiz olan genç kardeşlerimizle, iş dünyamızı daha da bütünleştireceğiz. Meslek Liselerimizi eğitim yaşamına kazandıracağız. Sosyal projelerimizi hızlandıracağız. Ticarette, sanayide, tarımda, turizmde ve diğer sosyal alanlarda gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarımızla şehrimiz, inşallah kısa zamanda ülkemizin yıldız şehri hüviyetine kavuşacak” dedi.

Milli tank, milli tren ve yerli oto

Otomotiv Şehri Sakarya hedefini mesajının sonunda değerlendiren Başkan Mahmut Kösemusul, Sakarya’nın otomotiv sektöründeki öneminden ve ayrıcalıklarından bahsetti. Yerli oto üretim üssünün Sakarya olması gerektiğini her fırsatta dile getirdiğini vurgulayan Kösemusul, “Otomotiv sektöründe 100 yıllık nitelikli istihdam tecrübemiz var. Sıfır hata ile üretim yapan fabrikalar bizim şehrimizde. Milli Tank ve Milli tren Sakarya’mızda üretiliyor, savunma araçları şehrimizde üretiliyor. Otomotiv sektörünü çok önemsiyoruz. Çünkü çevreye duyarlı bir sektör ve istihdam olanakları ile sadece sektör ve sanayi değil aynı zamanda şehrin tamamı kazanıyor. İş dünyası olarak dersimizi iyi çalışıyoruz. Sn. Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla, Bakanlarımızla görüşüyor, çalışmalarımızı anlatıyoruz. TOBB Başkanımız bizlere tam destek veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sanayi Bakanımızın işaret ettiği babayiğitleri Sakarya’mıza bekliyoruz. Tüm şartlar şehrimizde mevcut. Yerli oto için en iyi üretim sahası Sakarya’mızdır” şeklinde konuştu.

kosemusul_degerlendirme3.jpg

“Gelecek Sakarya’mızın Olacak”

Sakarya’nın dinamiklerinin aynı hedefte birlikte çalışmasından büyük memnuniyet duyduğunu aktaran Başkan Kösemusul, tüm üyelerin ve Sakaryalıların 2015 yılını kutladı.  Kösemusul, “Sakarya’mızın geleceği için hayata geçirdiğimiz tüm çalışmalarımızda bizlere destek veren, bizlerle birlikte olan tüm paydaşlarımıza, risk alarak kararlı çalışmalara imza atan, şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine değer katan şehrimiz iş dünyasına çok teşekkür ediyorum. Gelecek inşallah Sakarya’mızın olacak. 2015 yılının tüm üyelerimize,  hemşehrilerimize, sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini Allah’tan temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

kosemusul_degerlendirme4.jpg