Geyve İlçesinde faaliyet gösteren Venüs Havai Fişek fabrikasının sahipleri tarafından ilçede görev yapan muhtarlara iftar yemeği düzenlendi. Yemekte, muhtarlardan destek isteyen fabrika sahipleri, “Fabrikaya destek verin. Aksi halde fabrika kapanırsa, işsiz kalırsınız” mesajı verdi.

Geyve ilçesindeki bir restaurantta düzenlenen iftar yemeğine Venüs Havai Fişek fabrikası yöneticileri Arif Coşkun, Hakan Coşkun, Murat Özdemir ile ilçe merkezindeki mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Fabrika Müdürü Murat Özdemir, yemek sonrası yaptığı konuşmada, geçtiğimiz ay fabrikada meydana gelen patlama ve patlama sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Fabrikanın sahiplerinden Arif Coşkun da bir konuşma yaparak, ilçe sakinlerinin fabrikaya sahip çıkmasını istedi.

Patlamanın ardından halen kapalı olan fabrikanın, çalıştığı dönemde ilçe ekonomisine yaklaşık 1 milyon TL’lik bir katkı sağladığını belirten Arif Coşkun, “Fabrikanın, Geyve halkı ve çalışanların sahip çıkmasına ihtiyacı var. İstihdamın sürmesi için burada bulunmamız önemli. Biz ilçeye aylık 1 milyon TL’lik katkı sağlıyoruz. Şu anda bunun farkına varılmıyor olabilir, ama biz buradan gidersek katkımız anlaşılır. Bu nedenle bize destek olun” dedi.

Fabrikaya ilçe sakinlerinden destek beklediklerini söyleyen Coşkun, Hazine’nin kendilerine yer gösterdiğini de söyleyerek, “Şartları bize uyarsa fabrikayı oraya taşıyacağız” diyerek, halk destek olsa bile 2- 2,5 sene sonra Geyve’de olmayacaklarını belirtti.

İftar yemeğine katılan muhtarlardan bazıları, fabrikaya destek olunması gerektiğini dile getirirken, bazı muhtarlar ise iftar yemeğini manalı bulduklarını kaydettiler.

Hatırlanacağı üzere 30 Haziran’da meydana gelen patlamada 8 kişi yaralanmıştı.