Demokrasiyi ve Cumhuriyeti hedef alan hain darbe girişimini gecenin ilk saatlerinden itibaren lanetleyen ve ardından saldırı altında olan Valiliğe destek için Resmi Daireler kampüsüne giden, yine Yönetim Kurulunu olağanüstü toplantıya davet ederek Kent Meydanında basın açıklaması yapan, Gazi Meclisi ve TBMM Başkanını ziyaret eden Başkan Kazan, Barolar Birliği ve Baro Başkanları olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gerçekleştirdikleri ziyaret ile ilgili Vali Coş’a izlenimlerini aktardı.
 
“Baro göreve hazır”
Ülkenin içinden geçtiği bu zor süreçte hukukun ve demokrasinin önemine vurgu yapılan görüşmede 15 Temmuz gecesi yaşananların tüm Türkiye halkı için acı bir tecrübe olduğu ifade edildi.
 
Ülke üzerine çöreklenen bu hain yapının ve kara bulutların defedilmesi için birlik beraberliğe ve hukuka her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç  olduğunu ifade eden Başkan Kazan, milli birlik ve beraberliğimize kasteden bu terör örgütünün çöreklendiği kurumlardan temizlenmesi ve gerçek suçluların hak ettikleri cezaları almaları ve hukuki sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için Sakarya Barosu olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini belirtti.
 
Başkan Kazan, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’a ve tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Birlik beraberliğimize, demokrasimize kasteden bu hainlere gereken cevabı halkımız vermiştir. Bizler de Sakarya Barosu olarak göreve hazırız. Geçmişten bu güne daima hukukun üstünlüğünü, demokrasinin vazgeçilmezliğini ve laik Türkiye Cumhuriyetini savunduk bundan böyle de üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi.
 
“Dayanışma ruhu”
Vali Hüseyin Avni Coş ise, Sakarya Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine gösterdikleri hassasiyetten dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Devletimizin varlığına kasteden, gücüne gölge düşürmeye çalışan bu vatan hainleri hak ettikleri cezaları alacaklardır. Baromuzun ve yüce halkımızın gösterdiği duyarlılık ile bizler de çalışmalarımıza titizlikle devam ediyoruz. Halkımızın huzurunu bozmaya cüret edenler şimdi görüyorlar ki o halk vatanına, milletine uzanan kirli elleri kırıp atmış ve birlik beraberlik içinde haykırmıştır. Hiçbir terör örgütü bu dayanışma ruhunun önünde duramaz. Tekrar halkımıza teşekkür ediyorum ve hepimize geçmiş olsun diliyorum” şeklinde konuştu.