Mecliste gündemin birinci ve ikinci maddesi olan Karapınar Mahallesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği için Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne yetki verildi. Tuzla Mahallesi’nde İlköğrenim kullanım alanında kalmak üzere 24 derslikli bir İmam Hatip Ortaokulu’nun Milli Eğitim Bakanlığı’na 25 yıllığına tahsisi onaylandı.

“Yanlarında olmalıyız”

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Kamu niteliğindeki meslek kuruluşları ve kamu yararına çalışan dernekler, vakıflar ve esnaf ve sanatkarlar kuruluşları ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirmeleri amacıyla Başkan Dişli’ye protokol yetkisi verildi. Konuyla ilgili konuşma yapan Başkan Dişli, “Kızılay gibi kamu yararına özveriyle çalışan derneklerimiz var. Kurumsal Olarak bu derneklere biz de ne kadar katkı sağlayabiliriz diye hareket etmeliyiz. Kızılay’ın Zeytin Dalı Operasyonu’nda ciddi çalışmaları oldu çalışmaları bizzat da görüyoruz. Bu nedenle destek ve morale ihtiyaçları var yanlarında olmalıyız” dedi.

Geçen ayki oturum ücreti bağışlandı

Meclis üyelerinin geçen ayki oturum ücretlerinin Mehmetçik Vakfı’na bağışlanmasıyla ilgili dekontun mecliste okunması sonrası konuşan Başkan Dişli, “Meclis olarak yaptığımız sembolik rakam olarak görünse de büyük önem taşıyor. Hepinizi duyarlığınızdan dolayı kutluyorum. Askerimiz orada vatanı için canla başla çalışıyor. Bize düşen görev de onların yanında olduğumuzu göstermektir” dedi.