Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’yi ziyaret eden Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Erol Demir, Başkan Dişli’ye derneklerine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek 25 Mart’ta yapacakları 17. Genel Kurullarına davet etti.

16 ilçede temsilcileri bulunduğunu belirten Demir, “Belediye başkanlarımız ilçelerde sağ olsunlar bize birer oda verdiler. Temsilcilerimiz odalarında görevlerini yürütüyorlar. Cumhurbaşkanımız da sağ olsun bizim yanımızda; biz de Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Gazi ve Gazi yakınlarına çok önem veriyor. Hiç bir eksiğimizi bırakmıyor” dedi. Geçen yıl Kıbrıs’a gittiklerini belirten Demir, “Eşlerle birlikte gidilen ziyarette gazi eşleri nasıl mücadele verdiğimizi yerinde gördü. Bizim de anılarımız canlandı o duyguları bize tekrar yaşattılar. Gerekirse yine savaşırız” diye konuştu.

Gaziler cepheye gitmek için dilekçe verdi

Bir gazi olarak Afrin harekatını değerlendiren Demir, “Kıbrıs Barış Harekatına giderken büyüklerimiz bizi yollarda görünce ‘Bunlar küçük, onların yerine biz gidelim’ diyorlardı. Şimdi onları çok iyi anlıyoruz. Çünkü şimdi biz,  gencecik evlatlar cepheye gitmesin yerine biz gidelim diye düşünüyoruz. Bu nedenle derneğe kayıtlı tüm gazilerimizi temsilen, askere alınmak için Sakarya Askerlik Şubesi’ne dilekçe verdik. Savaşı bizzat yaşamış gaziler olarak her zaman, Mehmetçiklerimizin yanında olduğumuzu onlarla beraber cephede tecrübeli gaziler olarak vatan ve bayrak uğruna seve seve canımızı feda etmeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Bizim başarımız ülkemizin birlik, beraberlik ve  iman gücümüzden gelmektedir” dedi.

“Hep yanınızdayız”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Dişli, cephede savaşmak için dilekçe veren gazileri kutlayarak, “Gazilerimiz ülkemizin olduğu gibi bizim de baş tacımız. Vatandaşımızın güvenliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canını feda ederek mücadele veren siz kahraman gazilerimizin her zaman yanında olduğumuzu bilmenizi isteriz” diye konuştu.