15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Sakarya’da da bir dizi etkinlik düzenleniyor. Etkinlikler kapsamında şehit yakınları ve gazilere, İl protokolü tarafından ziyaret gerçekleştiriliyor. Ziyaretler kapsamında Sakarya Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı da evinde ziyaret edildi.

Ziyarete Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Albay Emin Dursun, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, il müdürleri ve gazi yakınları katıldı.


15 Temmuz’da darbecilere karşı göreve giderken geçirdiği trafik kazası sonrası gazi olan Sakarya İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’na gerçekleştirilen ziyarette konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Gazi ziyaretlerimizi bugün de sürdürdük. Her fırsatta ifade ediyorum; o gece canları pahasına kurşunlara yürüyen gazilerimize minnettarız. ‘Tek bir kuşkum olmaz yine olsa yine giderim’ diyecek kadar vatanına aşkla bağlı gazilerimizden o gece yaşananları dinledik. 15 Temmuz’da vatan için mermilere göğsünü siper edip şehadet şerbeti içen Özel Harekât Polisimiz Serdar Gökbayrak’ın ailesini de ziyaret ettik. Şehidimize bir kez daha Rabbim’den rahmet diliyorum. Çelik iradeli, fedakâr ve korkusuz şehit ile gazilerimizin hakkı ödenmez” diye konuştu.

“Hainlerin karşısında olmaya devam edeceğiz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı koyan kıymetli gazilerimize ziyaretlerimize bugün de devam ettik. Vatan savunmasında omuz omuza olan tüm şehitlerimizden ve gazilerimizden Rabbim razı olsun. Şehit yakınları ve gazilerimiz bizim onurumuz, başımızın tacıdır.Ülkemizin, milletimizin, bayrağımızın, demokrasimizin ve tüm değerlerimiz için hainlerin karşısında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.