Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformunun bu ayki konuğu Star Gazetesi Köşe Yazarı Cem Küçük oldu. Etkinliğe, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ve platform üyeleri katıldı.

Türkiye’de son yıllarda yaşanan gelişmeleri yorumlayan Cem Küçük, paralel yapı, gezi hadisesi ve son dönemlerde artan terör olaylarını değerlendirdi. Paralel yapının en büyük hatalarından birinin 7 Şubat MİT krizi olduğunu vurgulayan Küçük, “Kendi ayaklarına kurşun sıktılar. Devlet bu gelişmeden sonra kısa vadeli önlemler almaya başladı” dedi.

Türkiye’nin makas değiştirdiğini ifade eden Küçük, “AK Parti çoğunluğu aldı ama rahatlamaya gerek yok. Bu kavga devam ediyor. Devletin içerisinde var olmaya devam ediyorlar, ancak bu kavgayı kazanacağımızı düşünüyorum. Cesur olmak lazım” diye konuştu.

2013-2015 yılları ile alakalı istatistiki bilgi paylaşan Küçük, “2013 yılından bu yana Türkiye ile ilgili 126 bin haber yurtdışına servis edildi. Ve bunların yüzde 92’si olumsuz haber” ifadelerini kullandı.

Platform üyelerinin sorularını cevaplayan Küçük, yaşanan terör olaylarına ilişkin sorulan bir soruya ise “DAEŞ’in Amerika’nın kurduğu bir şey olduğunu düşünmüyorum. El Kaideden çok farklı IŞİD. Batı bunları ciddiye almaya başladı. Marjinalinden yorumluyorlar her şeyi. Bence artık kısmen devlet oldular” şeklinde cevap verdi.

Son olarak çözüm süreci ile ilgili kısa konuşan Küçük, PKK’nın asker ve polisimizi şehit ettiği yerde çözüm sürecinin konuşulmayacağını söyledi.