Edinilen bilgilere göre, Erenler ilçesi Sakaryapark yakınında bulunan bir lisede öğlen saatlerinde gaz kaçağı olduğu iddia edildi. Durumu fark eden öğretmenler öğrencileri hemen dışarı çıkardı. Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ekibi ve AFAD ekibi sevk edildi. Çıkan gazdan dolayı astımı olan öğrencilerin rahatsızlandığı öğrenilirken, öğrencilerin panik yaşadığı belirtildi. AFAD ekipleri ise kimyasal şüphesi ihtimaline karşı arama yapıyor.

“Zehirlenen yok ama midesi bulunanlar olmuş"

Okul öğrencilerinden Emir Can Kaya, “5. dersteydik birden camdan herkes dışarıya çıkmaya başladı. Biz de herkesin koşuştuğunu görünce dışarı çıktık. Sonra bir gaz salınımından bahsedildi. Tam belli değil daha ne olduğu, şuanda incelemeler sürüyor. Bazı arkadaşlarımızın midesi bulandı” dedi.

Öğrenci Mustafa Kurt ise, “Camdan dışarı baktığımızda öğrencilerin hepsinin dışarıya çıktığını fark ettik. Daha sonra bizim sınıfımıza da geldi koku, boğazımızda bir yanma hissi oluştu. Ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Gaz sızıntısından şüphelendiklerini öğrendik” şeklinde konuştu.

AFAD ekiplerinin okuldaki incelemesi halen sürüyor. 

Öte yandan AGDAŞ’tan yapılan açıklamada, “19 Ekim Cuma günü öğlen saatlerinde Ali Dilmen Lisesi’nde meydana gelen koku üzerine AGDAŞ Doğal Gaz Acil 187 hattımıza saat 12.27’de ihbar gelmiş, ekiplerimiz saat 12.30’da olay yerine intikal etmiştir. Gaz Kaçacağı Tespit Cihazı ile yapılan arama çalışması saat 12.46’da tamamlanmış ve herhangi bir doğal gaz kaçağı tespit edilmemiştir.  Doğal gaz kaçağı olmadığı anlaşıldıktan sonra olay AFAD yetkilerine iletilmiştir” denildi.