Edinilen bilgilere göre olay 27 Kasım tarihinde gece saat 23.30 sıralarında Adapazarı Dr. Kamil Sokak’ta meydana geldi. 7 aylık hamile kadına arkasından yaklaşan bir kişi, kadını önce saçından sürükledi, ardından da defalarca yumruklayıp tekmeledi. Şahıs, kadının kolundaki çantasını aldıktan sonra olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

Olayın ardından harekete geçen Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp Büro ekipleri, geniş çaplı araştırma başlattı. Ekipler, kadının çantasını olay yerine yakın bir yerde, içindeki paralar alındıktan sonra atılmış vaziyette buldu.

13 gün boyunca olay yeri  ve çevresinde bulunan bütün güvenlik kameralarını teker teker ve defalarca izleyen Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, şiddetin boyutu ve işleniş şeklinin çantayı almak niyetinden fazla olduğu kanaatine vardı.

Şüpheliler sıralamasına, mağdur kadının erkek arkadaşı ve çocuğun babası olduğu iddia edilen T.O.K (34) isimli şahsı da dahil eden ekipler şüphelinin bağlantılarını araştırmaya başladı.

Olayı gerçekleştiren şahsa benzerliğini tespit ettikleri T.O.K isimli şüpheli ile aynı işyerinde çalıştığı arkadaşı Ü.Ö. (38), Gasp Büro ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelinin  sorgusunda, T.O.K.’nin mağdur kadınla  birlikteliklerinden olan çocuğu istememesinden dolayı, çocuğu düşürmesi için 35 bin TL karşılığında kadını dövdürmek üzere birilerini aradığını duyduğunu ve bu işi T.O.K ile planlayarak  gerçekleştirdiklerini itiraf etti.

T.O.K ve arkadaşı Ü.Ö, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.