Toplantının ev sahipliğini 21. Meslek Komitesi’nden Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Akçam Komite Başkanı İbrahim Adak ve Komite Başkan Yardımcısı Levent Bayraktar, 21. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyeleri; Melih Kaykayoğlu, Hamit Bayraktar ile Komite Üyeleri; Fikret Tek ve Recai Sandıkçı yaptı. Toplantıya SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Arslan, meclis üyeleri ve çok sayıda sektör temsilcisi iştirak etti. Açılış konuşmasını Komite Başkanı İbrahim Adak yaparken; "Yıl içerisinde Galericiler Sitesi ve Dörtyol Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi ile işbirliğinde OSB yönetimi ile görüşmeler neticesinde Galericiler Sitesi için 30 bin 500 metrekare alan arsa alımı yaptık. Dörtyol Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi için de 157 bin metrekare arsa alımı sözleşmesi yaptık. Bunun devamında da kooperatif yönetimi ile proje çalışmaları ve kredi çalışmaları için görüşmeler yaptık. Şehrimize güzel bir galericiler sitesi kazandırmak için proje çalışmasını gerçeğe dönüştüreceğiz. 3 alternatiften en uygununu seçip onayladık. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve SATSO bu konuda çok destek oldu. Desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

S.S. Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı İsmail Günay'da yeni alan çalışmaları hakkında bilgi verdi. Güney konuşmasının başında desteklerinden dolayı 21. Meslek Komitesi ve SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’a teşekkür etti. Günay konuşmasının devamında modern teknolojiye uyum sağlamaya çalışan ve zor şartlarda çalışan sektör temsilcileri ile yıl içerisinde çeşitli toplantılar gerçekleştirdiklerini ve bunun sonucunda bir sanayi sitesi kurma kararı aldıklarını ifade ederek; “Projemiz 217 ortağı 157,47 dönüm arsası ile üst ve alt yapı kredilendirme safhasına gelmiştir. Bakanlıktan kullanacağımız destek kredisinden yararlanmak için yaptığımız toplantı ve görüşmeler sonucunda 2017 yatırım programında yer alacağı haberini müjdelemek istiyorum. 2017 yılının ilk 6 ayında kredi ile ilgili bürokratik işlemler devam edecek ardından üst yapı ve alt yapı projeleri hazırlatacağız. Daha önce hazırladığımız taslak projeyi 157 dönüm üzerinden revize edeceğiz“ dedi.

Güney ayrıca proje detayları hakkında da bilgi vererek içinde sosyal tesisi otoparkı sosyal alanı ibadethanesi olan bir sanayi sitesi oluşturmayı planladıklarını dile getirdi. İsmail Günay son olarak; “Bizim üzerinde özellikle durduğumuz konulardan bir tanesi de planladığımız sanayi sitesinin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları olması ve dijital bilgisayar tabanlı bir sistem oluşturmayı planlıyoruz. Bu Türkiye’de bir ilk olacak. Buraya gelen müşteriye 1 yıl garanti vereceğiz. Sakarya sanayisini eski parlak günlerine kavuşturacağız. Örnek olacağız. Hem büyük hem şehre yakın olması sebebiyle çok şanslıyız. Sanayi çarşılarında önemli olan her türlü yoldan ulaşımı sağlamaktır. Bu arsa bu özellikleri kapsıyor. Sakarya sanayicileri olarak tarihe geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yıllık değerlendirme toplantısında tüm üyeler sektörle ilgili değerlendirmelerde ve görüş alışverişinde bulundular.