“Hendek hızla gelişen ve büyüyen bir ilçe”

Hendek Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Ali İnci, misafirlerini Uludere Balıkhane’de ağırladı. Kaymakam Mustafa Ayhan da programa katılarak, Gagauz Belediye Başkanları ile sohbet etti. Kaymakam Ayhan, misafirleri Hendek hakkında bilgilendirerek, “Hendek hızla gelişen ve büyüyen bir ilçedir. Burada birçok millet, kardeşlik ve dostluk içerisinde birlikte yaşıyor. 91 Mahallesi olan Hendek 80 bin nüfusa sahip. İlçemizde eğitim fakültesi olup 6 bin öğrenci eğitim görüyor. Alanında söz sahibi olan büyük fabrikalar da ilçemizde yatırım yaparak istihdam sağlıyor. İlçede işsizlik sorunu yok. Hendek sanayisiyle, eğitimiyle, turizmi, şehirleşmesi, tarımı ile çok hızlı yol kat etti” dedi.

gagauz_baskanlar_hendekte2.jpg

Hendek ve Komrat Belediyeleri kardeş belediye

Başkan Ali İnci ise, Hendek Belediyesi ve Komrat Belediyesi’nin kardeş belediye olduğunu belirterek, “Uzun dönemden beri Gagauzya ile birlikteliğimiz var. Hendek, Türkiye’deki küçük belediyelerden bir tanesidir. Bu belediyeden örnek alınacak çok çalışmalar vardır. Sizlere birkaç projemizden bahsetmek istiyorum. Bunlardan bir tanesi HAKOS projesidir. Bu projede ilçede bulunan tüm engelliler, hastalar, insanların kan grupları, adresleri ve birçok bilgi bulunuyor. Belediye logomuzda bulunan beş yıldızımız var bu yıldızların anlamları da şehircilik, eğitim, sanayi, turizm ve tarımdır. İlçemizde büyük sanayi kuruluşları bulunmaktadır ve şu an ilçemizde işsizlik yoktur. Anonslarla işçi arayan bir ilçeyiz. Ben Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısıyım, Gagauzya’ya ziyaretlerimiz oldu, çok güzel karşılandık. Şimdi de sizler Hendek’imize geldiniz,  inşallah ülkenize memnun dönersiniz” şeklinde konuştu.

gagauz_baskanlar_hendekte3.jpg

Hediyeleşme

Gagauzya Belediye Başkanları, Başkan İnci’ye kendilerine göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek, çeşitli hediyeler sunarken, Başkan İnci de Hendek hatırası Bayraktepe tablosu hediye etti.  Daha sonra misafirler Hendek Gençlik Merkezi’ni gezdi. Misafirler akşam da Sapanca Richmond Otelde  Sakarya Valisi ve belediye başkanlarının katılımıyla düzenlenen gala yemeğine katıldı.

gagauz_baskanlar_hendekte4.jpg

gagauz_baskanlar_hendekte5.jpg

gagauz_baskanlar_hendekte6.jpg