Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan için, Hendek ilçesindeki mezarı başında tören düzenlendi. Törene, Diyarbakır’dan gelen ve adı Ali Gaffar olan 102 çocuğun yanı sıra, eşi Zerrin Okkan, kızı ve ablası, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağı, eski emniyet müdürleri ve valiler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

gaffar_okkan_anma_toreni2jpg.jpg

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okkan’ın özgeçmişi okundu. Ardından bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, “Şehidimizi vefatının 14. yıl dönümünde ve yine tam tazeliğiyle meydanda bir program yapıyoruz. Onu anıyoruz. Büyük bir sevgi bıraktı şehidimiz. Biz onu tekrar tekrar rahmetle anıyoruz. 2009 sonrası gördük ki Diyarbakır’da şehidimiz öldükten sonra Ali Gaffar ismi verilmiş çocuklar var. Ve dükkanlarında, mağazalarında, evlerinde Ali Gaffar Okkan’ın isimleri var. Hala var. Bunu görünce bize bir görev düştü. Hendek Belediye Başkanı olarak bir görev üstlendik. Dedik ki o zaman doğu ve batı arasındaki kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi ortaya çıkarmamız lazım. Şu anda mezar başında 102 tane Gaffar Okkan’ımız var. Diyarbakır’dan buraya gelerek büyük bir sevgiyle Ali Gaffar Okkan’ın ismini büyük bir gururla, büyük bir onurla taşıyan gençlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

gaffar_okkan_anma_toreni3.jpg

Şehit Ali Gaffar Okkan’ı çok sevdiğini söyleyen ve mezarını öperek sevgisini gösteren 102 Ali Gaffar Okkan’dan bir genç, “Çok üzgünüz. Onu öldürdüler ve onu öldüren kişiler hala ortaya çıkmadı. Ali Gaffar Okkan, Kürtleri çok seviyordu. Kürtler de onu çok seviyordu” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

gaffar_okkan_anma_toreni4.jpg

Konuşmalardan sonra Okkan için okunan duanın ardından, mezara sevenleri ve 102 Gaffar Okkan tarafından karanfil bırakıldı.