Fotoğrafçılar, Nüfus ve Vatandaşlık müdürlüklerinden verilecek yeni çipli kimlik kartlarında fotoğrafın müdürlüklerde çekileceği yönündeki haberler üzerine İzmir’de bir araya gelme kararı altı.

Sakarya Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Ruşen Nergiz, Adapazarı Fotoğrafçılar Ressam ve Tabelacılar Odası’nı ziyaret etti. Başkanı Cevat Davulcu’nun karşıladığı Ruşen Nergiz, iadeyi ziyarette bulunduğunu dile getirirken, ziyarette fotoğrafçı esnafını yakından ilgilendiren yakında çıkacak olan yeni çipli kimlik kartları konuşuldu. Oda Başkanı Cevat Davulcu, Vatandaşın daha hızlı hizmet almasını sağlamak için geliştirilen çipli kimlik kartlarında kullanılacak fotoğraflara yönelik olarak nüfus müdürlüklerinde özel makineler kullanılacağını duyduklarını söyledi. Davulcu; “Esnaf, büyük endişe yaşıyor. Böyle bir haksız rekabetle nüfus müdürlüklerinde de karşılaşmak istemiyoruz” diye konuştu.

İnternetin giderek yaygınlaşması ve teknolojideki gelişmeler nedeniyle fotoğrafçı esnafının iş yapamaz duruma geldiğini vurgulayan Davulcu; “Esnaf, vesikalık fotoğraf çekimleriyle ayakta durmaya çalışıyor. Esnafımız uzun süredir çipli kimlik kartları için fotoğraf çekimi esaslarının belirlenmesini bekliyor. Hüsran yaşamaktan korkuyoruz” dedi.

Davulcu, bugün İzmir’de çeşitli illerden 20 Fotoğrafçılar Odası başkanının bir araya gelerek konuyla ilgili toplantı yapacağını söyledi.

Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Ruşen Nergiz, bu yöndeki endişelerden haberdar olduğunu belirterek; “Bizim bildiğimiz yine eskisi gibi çipli kimlik kartlarında vatandaştan vesikalık fotoğraf istenecek. Bu hizmetin kurumda yapılmasına ilişkin bir çalışma yok. Bakanlıktan bu yönde bir talimatta yok. O yüzden endişeye kapılmaya gerek yok” dedi.