Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında açıklanan fındık fiyatlarına göre; Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) levant kalite kabuklu fındığın kilosunu 22 Türk Lirasından, Giresun kalite kabuklu fındığı 22.5 Türk lirasından alacak.

Sakarya üretimde başı çekiyor

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren SATSO Başkanı A. Akgün Altuğ, fındık fiyatının çiftçinin beklentilerini karşıladığını dile getirdi.

Başkan Altuğ açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Fındık, şehrimizin ürettiği tarımsal kalem ürünleri arasında çok önemli bir yere sahiptir. Açıklanan fiyatlar çiftçimiz tarafından olumlu karşılanmıştır. Fındık hasadı yapacak çiftçimize hayırlı olmasını diliyorum. Sakarya, ülkemizin fındık üretiminde başı çeken illerinden biridir. Şehrimizin Kocaali, Karasu, Ferizli, Akyazı gibi birçok ilçesinde fındık tarımı yoğun bir şekilde yapılmakta ve hasadı da oldukça verimli alınmaktadır.Sakarya Fındığı, hem yurtiçi gıda sektöründe yoğun bir şekilde kullanılmakta hem de ihracatı yapılmaktadır. Fındık fiyatının erken açıklanmış olması, üretici açısından olumlu bir durumdur. Açıklanan fiyatlar sonrasında fındık üreticileri memnun etti. Bu fiyatların çiftçimizin beklentilerini karşılamış olması bizleri de çok memnun etti. Fındık taban fiyatının belirlenmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere fındık sektör temsilcilerine üyelerimiz adına teşekkür ediyorum.”

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan SATSO 1. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Bayram Ali Çatalbaş da üreticilerin erken açıklanan fındık taban fiyatından memnun olduklarını belirterek; “Fındık konusunda şehrimizin daha fazla üretim hacmine sahip bir il konumuna gelmesi için gayret ediyoruz. Bunun da yolunun çiftçimizin emeklerinin karşılığını alması ile mümkün olacağını düşünüyoruz. Açıklanan fiyatların tüm fındık üreticimize hayırlı olmasını diliyorum. Gayretlerimizin hükümet nezdinde karşılığını bulması bizleri memnun etti. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.