Karasu Ziraat Odası Başkanı Fikri Hordoloş, bölgenin temel geçim kaynağı olan fındığın genel durumuyla ilgili açıklamada bulundu. Hordoloş, “Fındık 7,35 Liradan satılırsa fındıkçı kazanır. Aksi halde fındık üreticisi zararda olur” dedi.

REKOLTE TESPİTİ YAPILDI

Karasu’nun temel geçim kaynağı olan fındıkla ilgili açıklama yapan Karasu Ziraat Odası Başkanı Fikri Hordoloş, “Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan’ı Turan Karadeniz başkanlığındaki heyetin yapmış olduğu araştırmalar sonucu Türkiye geneli 480 bin ton, Karasu İlçesinde 12 bin ton, Sakarya genelinde ise 60 bin ton olarak rekolte tespiti yapıldı. Ancak fındıkta döllenme ve dökülme sorunu görülmektedir. Bu sebepten dolayı tespit edilen rekolte 400 bin ton ila 420 bin tonlara kadar inebilir” diye konuştu.

TÜCCARA EMANET ETMEYİN

Fındığın tüccara emanet bile bırakılmamasını söyleyen karasu Ziraat Odası Başkanı Hordoloş, “Çiftçi fındığını elinde tutarsa ileriye doğru fındık fiyatları yükselir. Fındık tüccarları yapılan bu tespite karşılık fındık rekoltesini suni olarak ve hiçbir dayanakları olmaksızın fazla göstermekteler. Tek amaç ve gayeleri fındık fiyatlarının yükselmesini engellemek” dedi.