Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, A Haber canlı yayınında Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Örgüt içinde ciddi çatlakların oluşmaya başladığını ifade eden Mahmut Övür, teröristbaşı Fethullah Gülen'in ölmesinin ardından yerine geçecek ismi de açıkladı.

"Örgüt içinde çatlaklar başladı"

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından örgüt içinde ciddi anlamda soru işaretleri yaşandığını belirten Mahmut Övür, "2020'nin ortasında, farklı çatlak sesler gelmeye başladı. FETÖ iltisaklı gazeteci Ahmet Dönmez'in seslendirdiği yolsuzluk olayıydı. Olay 25 milyon doları kapsayan bir yolsuzluktu. Fakat iş giderek büyüdü ve 100 milyon dolarlara ulaşan, dünyanın dört bir yanındaki FETÖ'cülerin işin içinde olduğu, Türkiye'den kaçan veya başka yerden gelenlerin parasını alıp dolandıran bir imamlar grubundan bahdesildi. Bu giderek büyüdü ve ciddi bir tartışmaya yol açtı" ifadelerini kullandı.

Terörist Gülen'in yerine kim geçecek?

Övür ayrıca, FETÖ'nün yerine geçebilecek isim Mustafa Özcan ile FETÖ elebaşının özel kalemi Cevdet Türkyolu arasında bir kavga yaşandığını söyledi.

Övür, "Mustafa Özcan ve Cevdet Türkyolu'nun yeni bir çete oluşturduğu söyleniyor. Onlara muhalefet edenler; daha çok akademisyen eksenli gruplar. Birine yakın mı dersen; şu an Mustafa Özcan'a yakın görünüyor. Ama böyle midir? İşin doğrusu çok da kesin bir fotoğraf ortaya çıkmış değil. Bütün ortaya çıkan gruplara baktığımızda, birbirlerini yolsuzlukla, dolandırıcılıkla ve çete oluşturmakla suçluyorlar. Türkiye'de başkalarına yaptıkları tezgahları şimdi kendilerine yapıyorlar" diye konuştu.