Alınan bilgilere göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde görevli akademik, idari ve kamu işçisi statüsündeki personelden FETÖ/PDY ile irtibatları tespit edilen 37 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Savcılık kararı doğrultusunda 12 Ekim’de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul, Sakarya ve Gaziantep’te operasyon düzenlendi. Örgütün üniversite yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda, aralarında öğretim üyesi, araştırma görevlisi ve okutman ile diğer çalışanların da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerin, örgütün gizli haberleşme programı Bylock kullanıcısı oldukları, 14 kişinin daha önce KHK ile üniversitelerden ihraç edildikleri öğrenildi. Yapılan tespitlerde 23 şüphelinin ise halen üniversitelerdeki görevlerinde aktif olarak faaliyet gösterdikleri belirtildi.

Gözaltına alınan 20 şüpheli İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Zanlılardan 2’si Güvenlik Şube Müdürlüğü’nden serbest bırakılırken, 18’i polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Polis, firari 17 şüphelinin yakalanması için operasyonlarını sürdürüyor.  

Zonguldak merkezli kripto FETÖ operasyonu: 4 gözaltı 

Öte yandan Zonguldak merkezli düzenlenen kripto FETÖ operasyonunda 3'ü asker, 1'i askeri öğrenci olmak üzere 4 şüpheli gözaltına alındı. 
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, ardışık arama ve kripto şifreleme yöntemlerini kullandıkları iddia edilen KHK'yla ihraç edilen 3'ü astsubay, 1'i askeri öğrenci olmak üzere 4 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Zonguldak merkezli düzenlenen eş zamanlı Ankara, Sakarya, Manisa ve İstanbul'da yapılan operasyonlarda şüpheliler gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Öte yanda bir şüphelinin daha yakalanması için çalışmalar sürüyor.