Sakarya’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, KHK ile meslekten ihraç edilenlerin de aralarında bulunduğu tutuksuz 24 polisin yargılanmasına devam edildi. Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen duruşmaya sanıklarla avukatlar ve sanık yakınları katıldı. Mahkemede bazı sanıklar, ‘ByLock’ içerikleri ve isim listesi ile ‘Emniyet Mahrem Yapılanması’ soruşturmasına ilişkin de bilgiler verdi. Tutuksuz sanık Osman Ç., mahkemede verdiği ifadede, “Bana çok saçma geliyor. Yapılan kategoride A-5’e bağımlı ve sadakati tam olarak nitelendirilmiş. Öyle ise ben neden darbeye katılmadım. Bank Asya’ya para yatırmadım. Benimle ilgili dilekçeleri kim verdiyse onun araştırılmasını istiyorum” dedi.

Yakup Ö., verdiği ifadede, “ByLock ile ilgili tutanakları kabul etmiyorum. Hangi eylemimden veya fiilimden dolayı A-5 kategorisine koydular. Örgüt şemalarında vasıflandırmalar 3'ü 5’i geçmez. 80 veya 100 arası vasıflandırılan örgüt şeması ilk defa görüyorum. A-5 diye belirtilen örgüte sadakati, bağı tam olan kişi tespitini kabul etmiyorum” diye konuştu. Tutuksuz yargılanan M.T., ise verdiği ifadede, “Ben bu fişlemenin mağduruyum. 15 Temmuz’dan sonra tutuklandım. Daha sonra serbest bırakıldım. Soruşturma hala bitmedi. Bu süre zarfında bir şey olsaydı zaten çıkardı. Bu fişlemede listenin ne zaman oluşturulduğunu bilmiyoruz, dosyada bulunan belgelerde ne zaman oluşturuldu yer almamaktadır. Suçlamaları kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.

Sanıkları ve avukatları dinleyen mahkeme heyeti avukatların belgeleri inceleyip beyanda bulunmaları için davayı ileri ki bir tarihe erteledi.