Edinilen bilgilere göre, Sakarya Emniyet Müdürlüğünde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olarak (KOM) 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, FETÖ ile ilgili yapılan operasyonları yürüten ekibin başının E.Ö. olduğu öğrenildi.
Sakarya Emniyet Müdürlüğünün, “Paralel Yapı Deşifre" isimli twitter hesabı ile bağını ortaya çıkardığı E.Ö.'nün görevden alınmak istendiği ancak bir takım engellemelerle karşılaşıldığı ileri sürüldü.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine E.Ö.'nün 20 günlük zorunlu izne çıkarıldığı ve izin dönüşü de otoban polis uygulama noktasında sorumlu olarak görevlendirildiği kaydedildi. Bu sırada yine E.Ö.'nün KOM Şube Müdürlüğü görevine iade edilmesi yönünde baskılar geldiği de öğrenildi.
Dün KHK ile açığa alınan E.Ö.'nün, FETÖ'nün mahrem imamlarından olduğu ileri sürülürken, 15 Temmuz'dan sonra yürütülen FETÖ operasyonlarını da E.Ö.'nün yürütmesi sonucu haksız uygulamalar olup olmadığı ve bazı isimlere ayrıcalık tanınıp tanımadığı merak ediliyor.
İşin ilginç yanı ise E. Ö.'nün, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın her tarafından aranan FETÖ'nün firarı imamı Adil Öksüz'ü Sakarya'da arayan ekibin başında bulunması da kafalarda soru işareti oluşturdu. / MEDYADETAY