Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında aralarında meslekten ihraç edilenlerin de bulunduğu tutuksuz 16 öğretmenin yargılandığı davaya devam edildi. Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar, sanık avukatları ve yakınları katıldı.

Mahkemede ifade veren tutuksuz sanık N.C.; "Bu yapıyla hiçbir irtibatım yoktur. Beraatımı talep ediyorum” derken, sanık B.A. ise; "2003 yılında Bank Asya'da hesap açtım, faizsiz bankacılık olduğu için tercih ettim. Hesabı ablamla birlikte kullanıyorduk. 2014 yılında hesabımdaki artışın nedeni ablamın hesaba yatırdığı altınlardır. Cemaat adı altında sohbet ve faaliyetlere katılmadım. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı istiyorum" şeklinde konuştu.

Sanıkları ve avukatları dinleyen mahkeme heyeti, 14 sanığın beraatine karar verdi. Mahkeme heyeti 2 sanığın dosyasının ayrılmasına karar verirken, 1 sanık hakkında ise ‘terör propagandası’, ‘suçu ve suçluyu sövme’ suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.