Akyazılı 32 yaşındaki Semra Aysal, 2,5 yıl önce eşiyle gittiği Fethiye Kelebekler Vadisi'nde kayalıklardan düşerek karnındaki 7 aylık bebeğiyle hayatını kaybetti. İlk başta fotoğraf çekilirken kayalıklardan düştüğü düşünülen Aysal'ın, kocası tarafından aşağı itilerek öldürüldüğü yönünde kuvvetli bir iddia ortaya çıktı. Semra Aysal'ın eşi Hakan Aysal, eşini tasarlayıp öldürdüğü iddiasıyla 21 Kasım 2020'de tutuklandı. 
Savcılığın yürüttüğü soruşturmada şok edici delillere ulaşıldı. Hakan Aysal, planı doğrultusunda olaydan kısa bir süre önce tek lehdarı kendisi olacak şekilde eşi adına 400 bin lira teminat bedelli ferdi kaza sigortası yaptırdı. Tatil bahanesiyle geldikleri Fethiye'de 7 aylık hamile eşini Kelebekler Vadisi yamacına götürdü. Burada eşiyle 3 saat kadar oturan Hakan Aysal, ortalığın tenha olduğu bir anı bekleyip Semra Aysal'ı uçurumdan aşağı itti. 

PARANIN PEŞİNE DÜŞTÜ
Yaşanan olayın ardından Hakan Aysal, kısa bir süre içerisinde 400 bin lirayı almak için sigorta şirketine gitti. Ancak, soruşturma nedeniyle parayı alamadı.
Savcılığın çalışması sonucu tutuklanan Aysal; "Fotoğraf çektikten sonra eşim telefonu çantasına koydu. Benden telefonu istedi. Yerimden kalktım ve bir iki adım ilerideki çantasından telefonunu aldığım esnada arkamdaki eşimin çığlığını duydum. Geri döndüğümde eşim yoktu. Uçurumdan aşağı baktım sağa sola koşturdum" şeklinde ifade verdi. 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ
Sanığın verdiği ifadelerin aksine savcı, Semra Aysal'ın kocası tarafından aşağı itilerek öldürüldüğü yönünde iddianame hazırladı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. 

AĞABEYİ NAİM YOLCU KONUŞTU
Semra Aysal'ın ağabeyi BBP Akyazı İlçe Başkanı Naim Yolcu, olayla ilgili Akyazı Haber'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
Kardeşinin ölümünün ardından 'selfie çekilirken düştü' şeklinde haberlerin çıktığını, ancak kendilerinin olayın öyle olmadığını bildiklerini söyleyen Naim Yolcu; "Talihsiz bir olay yaşadık. O gün kardeşimi Adli Tıp'tan almaya giden de bendim. Aradan 2,5 yıl geçti. Ondan sonra yaşadıklarımız haberlerde de çıktı; 'selfie çekilirken düştü' diye. Ama biz olayın öyle olmadığını biliyorduk. Ondan sonraki süreçte biz sessizce adalet aradık. Bu olayın magazinleşmesini istemiyorduk. Hiç bir yerde de paylaşmadık. Sessizce olayın takipçisi olduk. Neticesinde davamız Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. 11 Şubat 2021'de de ilk duruşma başlayacak" dedi. 



KARDEŞİMİN ÜZERİNE KREDİLER ÇEKİLMİŞ
Veraset ilamı çıkarttıklarında kız kardeşi üzerindeki kredileri gördüklerini kaydeden Naim Yolcu, şunları söyledi; "İlk başta tabi düşünemedik ama aile veraset ilamı çıkarttığımızda kız kardeşimin üzerindeki kredileri gördük. Bunu sorduğumuzda bize ilk başta söylemedi. Biz araştırdıkça bireysel ferdi kaza sigortası yaptırdığını öğrendik. Bu da bizi normal ölümden farklı bir düşünceye sevk etti. Bu yönde araştırma yaptık, savcılıkla da paylaştık bu bilgileri. Onlar da gerekli araştırmaları yaptı. 

ÖNCEDEN PLANLAMIŞ
Tabi insan bir çocuğu olacağı zaman isim koymak ister. Erkek çocuğu olacaktı ve kız kardeşim Hz. Hamza'yı çok severdi, bu yüzden ismini Hamza koymak istedi. Damat ise Hamza değil Toprak olacak demişti. Biz o gün onu öyle düşünmemiştik ama bu olaylardan sonra bunu düşününce buradaki manidarlığı görüyoruz. Bizde oluşan düşünce önceden bu olayın planının, programının yapıldığı yönünde.”

BİR DEĞİL İKİ CAN KAYBETTİK
Ailece çok zor şeyler yaşadıklarını dile getiren Yolcu, "Zaten kolay değil, ailece kolay şeyler yaşamadık. Bir değil iki can kaybettik. Bunu daha önceden basına yansıtmadık, magazinselleşsin istemiyoruz. Bu mühim bir dava, mühim bir olay. Ailece çektiklerimizi biz biliyoruz. 2 buçuk yıldır sabırla ve sessizce adaletin tecelli etmesini bekledik. Kimse kendi adaletini sağlasın istemedik. Bu 2 buçuk yıl kolay geçmedi. Bundan sonraki süreç nasıl olacak hep birlikte göreceğiz. Şuan bu konuları yeniden konuşurken bile ruhum sızlıyor. Hukuk önünde adalet yerini bulsun istiyoruz" dişe konuştu./ www.akyazihaber.com