Bu yıl 11.’si düzenlenen festivalin ülkeler arası kültür paylaşımı açısından önemli bir etkinlik olduğunu ve Belediyelerin de bu festivale önemli katkıları olduğunu dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz ile Festival Sorumlu Heyeti, 20-25 Nisan 2015 tarihleri arasında Sakarya XI. Uluslararası Egemenlik Haftası Halk Oyunları Festivaline yapmış olduğu katkılardan dolayı Sakarya Valiliği tarafından verilen Teşekkür Belgesini Başkan Öztürk’e takdim ettiler.

İl Kültür Müdürü Yorulmaz, Başkan Öztürk’ü ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Kültürel faaliyetler çerçevesinde düzenlenen Sakarya XI. Uluslararası Egemenlik Haftası Halk Oyunları Festivaline Erenler Belediyesi destek verdi. Bu yıl Polonya’da düzenlenen halk oyunları festivaline gidecek olan ekibimiz Erenler Belediyesi adı ile bu programa katılacaklardır. Bu katkılarından dolayı Erenler Belediye Başkanı Sayın Cavit Öztürk’e teşekkür ederiz” dedi.

Yorulmazdan sonra söz alan Başkan Öztürk ise “Yurtdışında ülkemizin ve şehrimizin kültürel değerlerini temsil edecek ve orada tanıtacak olan bu ekibe İl Kültür Müdürlüğünden gelen talep üzerine destek verme kararı almış bulunmaktayız. Erenler Belediyesi olarak bu tür kültürel faaliyetlere her zaman destek vermeye hazırız. Nazik ziyaretlerinden dolayı Festival heyetimize, Sakarya Valiliğimiz tarafından düzenlenen bu belgeyi bize takdim eden İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz’a ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

“İddialar asılsız”

Öte yandan Festival ile iglili basında çıkan iddialar hakkında konuşan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, “İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün destek çağrısını cevapsız bırakmak, gelişen Erenler vizyonuna ters olurdu. Burada festivale gidecek olan kişiler İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce belirlenmiş olup ayrıca katılımcıların hiçbir masrafı da belediyemiz tarafından karşılanmamaktadır. Daha önceki yıllarda başka belediyelerin de aynı festivale bu şekilde destek verdiği bilinmektedir. Hal böyle iken söylediklerimizin tersine ısrarla bir takım iddialarda bulunmanın iyi niyetli bir yaklaşım olduğunu düşünmüyoruz” dedi.