Fındık üretimine ve üreticisine destek olmayı amaçlayan bu proje kapsamında Sakarya, Düzce, Ordu, Giresun ve Trabzon’daki okullarda düzenlenen ve toplamda 102 öğrencinin katıldığı fotoğraf etkinliklerinde gerçekleştirilen yarışmalarda illere göre kazananlara ödüller verildi.

Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki Konuralp Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen ve 21 öğrencinin katıldığı yarışmada jüri tarafından yapılan değerlendirmede aynı okul öğrencisi Arif Emre Yanar birinci seçildi. Arif Emre Yanar'a ödül olarak fotoğraf makinesi hediye edildi.

Etkinliklerde her ilde pilot olarak seçilen okullarda, öğrencilere önce teorik fotoğraf eğitimi verildi. Ardından okullarında özel olarak hazırlanan stüdyolarda tamamen kendi görüş açıları ile fotoğraf çekmeleri sağlandı.

Gençlerin daha iyi bir geleceğe hazırlanmasında sanatın gücünü kullanmak amacıyla Ferrero tarafından düzenlenen etkinlikte çekilen tüm fotoğraflar önümüzdeki günlerde örnek bahçelerde sergilenecek.  Gençler, aileleriyle fındık bahçelerinde ağırlanacaklar.