Misafirperverliklerinden dolayı Vali Ahmet Hamdi Nayir’e teşekkür ettiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu bir vakıf üniversitesi olan Fenerbahçe Üniversitesi'nin hedefleri ve vizyonunu Sakarya’da ilk olarak Vali Nayir'e anlatmak istediklerini, bu akademik yıl ilk kez öğrenci kabul edeceklerini, üniversiteyi İstanbul’a yakınlığından dolayı Sakarya’da özellikle tanıtmak istediklerini ve bu akademik yıl 5 fakülte ile 12 programa öğrenci alacaklarını belirterek, yapacakları faaliyetlere dair bilgilendirmelerde bulundu.

Ziyarette uluslararası iş birlikleri, sosyal olanaklar ile üniversite bünyesinde yer alan fakülte ve bölümleri tanıtan Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu, Spor Bilimleri (Antrenörlük Bölümü), Sağlık Bilimleri (Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik Bölümleri), Mühendislik ve Mimarlık (Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri), İletişim (Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo, Televizyon ve Sinema, Yeni Medya Bölümleri) ve İktisadi ve İdari Bilimler (Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Finans Bölümleri) hakkında bilgiler de verdi.

“Spor ve eğitim başarıyı da beraberinde getirir”

Rektör Prof. Dr. Büyükuslu ve beraberindekilerle spora ve eğitime dair bir süre sohbet eden Vali Ahmet Hamdi Nayir; “Sporda bir başarı elde edilince o yörenin insanlarına örnek, ardından gelenlere de öncü olunuyor. Bu güzel örnekleri oluşturan sporcularımızı makamda ağırlayıp bir araya geliyoruz, onlarla sporun ve sporcunun yeni nesillere aktaracakları önemli şeyler barındırdıklarını anlatmaya çalışıyoruz. Sporun birleştirici, herkese örnek olan yönleri var. Özellikle ülke ve millet sevgisi ile ahlaki açıdan da katkıları tartışılmaz. Üniversitelerin eğitim anlamında üstlendikleri misyonların da gençlerimizin gelişimine büyük katkısı var. Sporla eğitim bir arada olunca başarı da, gelişim de kendisini bariz bir şekilde gösterir” dedi.

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Rektör Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu’nun şahsında tüm üniversite camiasına başarılar dilediğini ifade etti.