Fazilet Durmuş mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türk tarihinin muhteşem zafer haftası.  Başkomutan Sultan Alparslan  öncülüğünde 26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt Savaşı ile Türklere açılan Anadolu kapıları, tarihi süreçte karşılaşılan tüm zorluklara rağmen kazanılan zaferlerin ardından 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz ile şahlanmıştır. Ata yurttan Anadolu’ya bağımsızlığı karakteri olarak bilmiş kahraman milletimiz, Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde büyük bir azim ve inançla kazandığı 30 Ağustos Zaferi ile Anadolu’nun Türk yurdu olduğunu bir kez daha ispatlamıştır.

Tarihe tanık olduğumuz bu dönemde Türk Milleti’nin 15 Temmuz’da emperyalist heveslere karşı istiklalini ve istikbalini koruma hususundaki azmi tarihimizin her döneminde olduğu gibi bugün de kendimizle birlikte umudunu bize bağlamış mazlum ve mağdurlar için bir güç kaynağı olmuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması bizimle birlikte tüm coğrafyamızın geleceğine yön verecektir.

30 Ağustos Zaferi; Türk milletinin birlik ve beraberliğinin, bağımsızlığımızın sembolü olan bayrağımızın semalarımızda her daim dalgalanacağının, dinimizin temel taşlarından olan ezan seslerinin ebediyen süreceğinin dünyaya ilan edildiği kutlu bir zaferdir. Büyük Zafer’in 96. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

Ülkemizin, devletimizin temellerinde yer alan yüksek ruh ve şuur, milletçe sahip olduğumuz vatan sevgisi ve hürriyet aşkı hangi şart altında olursak olalım her zaman canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Bu kutlu günde, Anadolu’yu yurt edinen Büyük Komutan Sultan Alparslan ve kahraman alperenlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, gazilerimizi, mukaddes vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor vatandaşlarımızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”