2006 yılından beri SATSO Kadın Girişimciler Kurulu’nda görev yapan İnşaat Mühendisi Fatma Aygün Kahya; 14 Aralık Cuma günü gerçekleşecek olan SATSO  Kadın Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

Mühendis olarak başladığı girişimcilik hikayesinde, zorlu yollar aştığını ifade eden Fatma Aygün Kahya; "Evlendikten sonra kendi soyadıyla işine devam edebilmenin hukuki mücadelesini veren ilk kadınlardan oldum. Kadının mutlak surette  üretmesinden, çalışmasından ve sosyal hayatın içinde olmasından yana oldum. Ülkelerin ekonomilerinin de girişimciliğin artmasıyla iyileştirileceğine inanmaktayım. 2006 yılından beri Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulu Kadın Girişimciler Kurulu’nda faal olarak çalışmaktayım. Bu kurulda pek çok çalışmanın içinde oldum, güzel projelere imza attık" dedi.

Hedef; iyi rol model olmak

Kahya, amacının Sakarya’da girişimci olan ve girişimci adayı olan kadınları bir araya getirebilmek ve aynı platformda kaynaşıp sorunlara çözüm aramak ve yeni fırsatlar oluşturmak olduğunu dile getirdi. Kahya; "Bununla birlikte bir seçim ve yenilenme süreci başlamıştır. Bu süreçte ben de yeni bir icra kuruluyla bu meclis yönetimine aday oldum. Hedefimiz; TOBB ve SATSO’nun bünyesinde girişimciliği anlatan, özendiren, kolaylaştıran, yol gösteren, katılımcı, demokratik,  paylaşımcı bir yönetim ve meclis olmaktır. Aynı zamanda gençlerimize girişimciliği anlatmak ve yol göstermek, iyi rol model olmak başlıca hedefimizdir. Tabii ki öncelikle bir kadın olarak da sosyal platformlarda varlığımızı hissettireceğiz. Çünkü kadının iş dünyasına girip başarılı olasının sosyal hayatın içine girebilmesiyle başlayacağına inanmaktayız. Evinde sorumluluğunu ve sorununu çözemeyen bir kadının girişimciliği düşünmesi bile söz konusu olamaz. Tüm sivil toplum örgütleriyle, üniversiteyle, tüm kamu ve mahalli idarelerle, kişi ve kurumlarla girişimcilik faaliyetleri için el ele vermeye ve üzerimize düşecek görevleri almaya hazırız. Yeni misyonla geliştirdiğimiz pek çok projemiz mevcuttur ve bunları hayata geçirmek için sabırsızlanmaktayız. Kriterleri belirlenmiş, kurulumuza uyacak her türlü projeye destek ve paydaş olmaya da hazırız. sakarya da kadınlara paylaşımcı ve girişimci  ’fikir aşısı’ modeliyle birbirine destek ve model olmayı, iş birlikteliği  ve güç birlikteliği sağlamayı  görev edindik. Bu süreçte tüm kadınlarımızın destek ve fikir ve katılmını bekliyoruz" diye konuştu.

Fatma Aygün Kahya kimdir?

1962 tarihinde Adapazarı’nda dünyaya geldi.  İlk orta lise tahsilini Adapazarı’nda tamamlayarak,  1984 yılında Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliğini bitirdi. Genç bir girişimci ve iş kadını olarak başladığı iş hayatını 28 yıldır girişimci olarak sürdürmekte. Aynı zamanda meslektaşı olan İbrahim Kahya ile 25 yıldır evli olan Fatma Aygün Kahya; bir kız, bir erkek çocuk annesidir.

Kadın Girişimciler Kurulu?

KGK; TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulunun alacağı kararlara ışık tutan kadın girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari bir kuruldur. Kurul aynı zamanda kadın girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzere kurulmuştur. TOBB kararıyla  KGK sayıları arttırılmış ve yeni meclisler oluşturulmaktadır.