Serdivan ilçe teşkilatında gerçekleşen toplantıda Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar; “15 Temmuz akşamı demokrasimize ve bağımsızlığımıza karşı FETÖ’ye bağlı bir gurup cuntacı askerin gerçekleştirmek istediği, fakat milletin dirayeti ve meydanlara inmesi ile bertaraf edilen darbe girişimini lanetliyoruz. Hainler hak ettiği cezayı mutlaka alacaktır” dedi.
Başkan Alemdar, “Bugüne kadar bütün darbelerde bu ülkede ezanlar susturuldu. Ama ilk kez 15 Temmuz’da ezanlar ve selalar darbeyi susturdu” diye konuştu.

“Meydanları terk etmeyeceğiz”
Başkan Alemdar, darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren hem Valilik’te hem de Kent meydanında vatandaşların demokrasiye sahip çıktıklarını ifade ederek, “Bağımsızlığımız, demokrasimiz ve tüm mukaddesatımız için meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Tüm Sakaryalı hemşehrilerimizi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın artık evlerinize dönebilirsiniz mesajına kadar, 15 Temmuz’dan sonra artık adı Demokrasi Meydanı olan Kent Meydanı’na bekliyoruz” dedi.



“Bizim imanlı bir yüreğimiz ve dik duran bir liderimiz vardı”
Olağan üstü bir toplantı yapma gereği duyduklarını belirten AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik ise “15 Temmuz akşamı maalesef millet iradesine karşı, hiçbir şekilde kabul etmediğimiz bir darbe girişimi gerçekleşti. Onların topları tüfekleri vardı belki ama bizim de imanlı bir yüreğimiz vardı. Biz önce Allah’ımıza sonra da liderimize inandık, güvendik. Milletimizle birlikte meydanlara çıktık. İleride çocuklarımıza anlatacağımız bir destan yazdık” diye konuştu.

“Serdivan darbe girişimine en hızlı reaksiyon veren ilçe”
AK Parti Serdivan İlçe Teşkilatı’nın darbe girişimine en hızlı cevap veren ilçeler arasında olduğuna vurgu yapan Çelik, aynı azim ve kararlılıkla meydanlarda olmaya devam edeceklerini söyledi.