Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi karşısında bulunan Yeni TOKİ konutlarında oturan baba Cemal ve anne Semra Gedikli’ye acı haberi Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan ve İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan verdi.

Baba-oğul aynı mesleği paylaştı
Baba Cemal Gedikli’nin Edirne’nin Lalapaşa İlçesi’nde Uzman Çavuş olarak görev yaptığı ve emekli olmasının ardından Edirne kent merkezine ailesi ile birlikte yerleştikleri öğrenildi. Aslen Kaynarcalı olan Gedikli ailesinin 1990 doğumlu oğulları şehit Uzman Çavuş Serca Gedikli de baba mesleğini seçerek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yaptı.


Evli meslektaşları ile iznini değişti
Şehit Uzman Çavuş Sercan Gedikli’nin babası Cemal Gedikli, oğlu ile en son dün akşam görüştüğünü belirterek, “En son dün akşam telefon görüştük, operasyona çıkacağını söyledi. Bugün de öldüğü haberini aldık. İzine gelecekti. Zaten izin sırasını arkadaşlarına vermişti. Gelemedi. Kurban Bayramı’na geleceğini söyledi, o da kısmet olmadı. Cenazeyi memleketimizde kaldıracağız" dedi.


Anne ve kız kardeşi fenalık geçirdi
Acı haberi alan Gedikli Ailesi, Edirne Valisi Günay Özdemir’in talimatıyla memleketleri Sakarya Kaynarca’ya gönderildi. 112 Acil Hizmetleri Sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu ambulansa bindirilirken anne Semra Gedikli ve kız kardeşi fenalık geçirerek, göz yaşlarına hakim olamadı. Ayakta durmakta güçlük çeken anne Semra Gedikli sedye ile ambulansa alındı./ İHA