İnsanlar bu ayın bereketini, neşesini, mutluğunu aileleriyle, sevdikleriyle bir arada geçirerek yaşıyor. Ailelerinden uzakta yaşayan uluslararası öğrencilerde ise bu durum farklıdır. Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği ailelerinden uzakta olan öğrencileri her hafta farklı ailelerle buluşturarak aile sıcaklığında iftar etmelerine vesile oluyor. Böylece onlarca farklı ülkeden misafir öğrencilerin ülkemiz kültürünü yakından tanımasına, uyum sağlamasına katkı sağlıyor.

Bu doğrultuda misafir öğrenciler Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği yönetim ve icra kurulu üyelerinin evlerine misafir oldular. Uluslararası öğrencilerin iftarda yöresel lezzetlerle buluştuğu aile iftarları Ramazan ayı boyunca devam edecek.
Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Ali Akpınar; “Bu akşam burada kardeşliğimizin devamını görmek birlik beraberlik içinde iftarımızı yapmak sizlerle hasbihal etmek için toplandık. Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği olarak misafir öğrencilerle her zaman omuz omuza olmaya devam edeceğiz ve daha birçok etkinlikte birlikte olacağız inşallah. Farklı kıtalardan ve ülkelerden misafir öğrencilerimizle ilçelerimizde kurumsal iftarların yanı sıra evlerde de aile iftarları ile  bir nevi ümmet iftarları gerçekleştirmiş oluyoruz. Biz son peygamber Muhammed (as)’a tabi olan Müslümanlar olarak yaklaşık 1,5 milyarlık İslam Ümmeti ailesiyiz. Bizim ümmet ailemiz soy, sop, cinsiyet, renk esasına değil, iman esasına, kelimeyi tevhid esasına dayanır. İslam Ümmeti ailemiz sadece tarih üstü olmayıp, ahirette - cennette birlikteliği sonsuza kadar devam edecek olan dünya ötesi – sonsuz bir birlikteliktir. Yüce Allah Hucurat Suresi 10. ayette tüm müminlerin kardeş olduğunu bildirmiş olup, ümmet kardeşliğimiz mezarda da bitmeyip, ahirette bile devam eder. İslam Ümmeti kardeşliği öyle bir kardeşliktir ki, cennete gidemeyen öz kardeşler hesap yerinde birbirinden kaçarken, ümmetin dünyada birbirlerini tanımayan ve farklı çağlarda yaşayan fertleri bile orada sonsuza dek cennet kardeşliğiyle yaşayacaklardır”  dedi.