Acılı baba Asım Safitürk, “Benim yavrum Derik'e hizmet götürdü, devletin bütün imkânlarını oraya seferber etmişti. Buna rağmen çevresindeki insanlar bu kalleşliği yaptılar. Bu işte parmağı olan, en ufak bir desteği olanları Allah'a havale ediyorum. Çocuğum üç günlüğüne Ankara'ya gelmişti. O bomba nasıl oraya kadar geldi. Bu kargo nasıl oraya kadar gelebilir? Ben bunun içerisinde ABD ile dans eden FETÖ denen bir mahlûk var, ona bağlı olanların planı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“Son kez eşlik ettim”
Acılı baba cenaze namazını niye kıldırdığını ise şöyle anlattı, “Cenazemize sağ olsunlar devletimizin üst düzeyi geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız başta olmak üzere devlet orada hazır bulundu. Biricik evladımı son yolculuğunda diledim ki kendim bizzat ona eşlik edeyim dedim.”



“3 bin kişiye istihdam”
Ağabey Ali Haydar Safitürk ise, "Kardeşim şehit olmasaydı yıl sonuna doğru 3 bin kişiyi istihdam edecekti" dedi.

“Çocuğunuzu dağa göndermeyin ben işe yerleştireceğim”
"Derik'te istihdam sağlamak onun en önemli amacıydı" diyen Ağabey Safitürk şöyle konuştu, “Bölgenin terör örgütünü eleman kazandırmaması için istihdamın çok önemli olduğunu sürekli vurguluyordu. Bir zeytinyağı fabrikası kurulmasına vesile oldu. İlk şartı ise orada çalışan herkesin Derikli olmasıydı. Kardeşim 'çocuklarınızı dağa göndermeyin ben hepsini iş sahibi yapacağım' derdi. Belediyelerde dağdaki teröristin yakınları çalışır başka kimse giremezdi. O da diyordu ki siz dağ ile olan irtibatı kesin herkesin çocuğuna iş vereceğim bunu slogan yapmıştı.”

“Utanmadan cenazeye geldiler”
Ağabey Safitürk, kardeşini katleden katillerin utanmadan cenazeye geldiklerini de söyleyerek, “Kardeşim çevresindeki o ekibe güvendi, o kadar vicdansızlar ki bu hainler cenazeye bile geldi. Adam bizimle gözyaşı tokuşturuyordu. Cenaze aracına biz binemedik geldi o bindi” diye konuştu. / AKŞAM