Edinilen bilgilere göre Arifiye ilçesi Boğazköy Mahallesi'nde yaşayan Taşkın Ömür isimli vatandaş, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle dışarı çıkmayan çocuklarının eğlenebilmesi için ilginç bir yönteme başvurdu. Ömür, yaşları 12 ve 16 olan çocukları için evinin bahçesine Survivor parkuru kurdu. 20 yaş altının sokağa çıkma yasağının bulunmasıyla dışarı çıkamayan 16 yaşındaki Emirhan Ömür ve 12 yaşındaki Barış Ömür kardeşler, aldıkları uzaktan eğitim sonrası bahçelerinde bulunan Survivor parkurunda vakit geçiriyorlar. Baba Ömür, parkurda birinci gelen çocuğunu ise patates cipsi ile ödüllendiriyor.

Çocuklarının evde can sıkıntısını giderebilmek için aklına böyle bir fikir geldiğini ifade eden baba Taşkın Ömür; "Koronavirüs nedeniyle 20 yaş altı çocukların dışarı çıkma yasağı bulunmasıyla çocuklarımız eğlenemiyor. Bizde çocukların boş zamanlarını değerlendirmeleri için evimizin bahçesine böyle bir parkur hazırladık. Burada yenmek veya yenilmek önemli değil, rekabet etmek önemli. Çocukların sabah EBA dersi dışında evde sıkılmamalarını sağlamak için bu parkuru yaptık" dedi.

20 yaş altına sokağa çıkma yasağının bulunmasıyla 16 yaşındaki Emirhan Ömür; "Yasak olduğu için dışarı çıkıp gezemiyoruz ve sürekli bahçe içerisinde oluyoruz. Koronavirüsün ülkemizde görülmesiyle biz de böyle eğlenebiliyoruz. Sabah EBA'dan derslerimizi yapıp bahçeye kurulan Survivor parkurunda eğlenip vakit geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

12 yaşındaki kardeş Barış Ömür iser; "20 yaşın altında olduğumuz için sokağa çıkamıyoruz. Babam evimizin bahçesine bizim için bir oyun parkuru yaptı. Bizde abimle birlikte karantina sürecinde Survivor parkurunda vakit geçiriyoruz. Parkur sonunda ise babam birinci geleni ödüllendiriyor" dedi.