Edinilen bilgilere göre 27 Mart tarihinde Geyve ilçesi Karacaören Mahallesi'nde meydana gelen olayda, M.Ç. isimli şahsın evinden 27 adet tam altın, 3 adet çeyrek altın, 1 adet altın kolye ve altın bilezik ile 37 bin 480 TL çalınması üzerine jandarma ekipleri hemen harekete geçti. JASAT, OYİ ve Geyve İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Asayiş Timleri olay yerinde yapmış oldukları incelemeler sonucunda hırsızlık olayının evin penceresinden girilerek yapıldığı tespit edildi. Olay yerinden alınan ayak izinin kriminal incelemeler sonucunda K.A.S. isimli şahsa ait olduğu tespit edildi. 

Şüphelilerin kimliklerini tespit eden JASAT ekipleri düzenledikleri operasyonlarla K.A.S., E.Ç., M.A. ve Y.K. isimli 4 şahsı gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahısların sorgularında hırsızlık olayını evin penceresinden girerek kasa anahtarını aradıklarını ve buldukları anahtar ile kasayı açarak hırsızlık olayını gerçekleştirdiklerini itiraf itiraf ettikleri öğrenildi. Çaldıkları ziynet eşyaların bir bölümünü Kocaeli'nin Derince ve İzmit ilçelerinde, bir miktarını ise Sapanca'da bozdurarak paraya çevirdiklerini ve elde edilen paranın ise bir miktarını harcadıkları tespit edildi.

Öte yandan jandarma ekiplerince ele geçirilen 2 adet tam altın ve 1 adet bilezik ile 37 bin 480 TL K.A.S. isimli şahsın evinde bulunurken, ziynet eşya ve para müşteki M.Ç.'ye teslim edildi. /MedyaDetay.com