Sakarya’da Haziran ayı boyunca metrekareye yaklaşık 149.2 kilogram yağış düşerek, son yılların yağış rekoru kırıldı. Haziran ayı uzun yıllar yağış ortalaması 67.8 kilogram olan Sakarya’da, 20 gün içerisinde 149.2 kilogram yağış düşerek, yağış miktarı ortalamanın iki katına yükseldi.

Son yılların en yağışlı dönemini geçiren Sakarya’da günlerdir aralıklarla devam eden sağanak yağışlar sonucu Erenler İlçesine bağlı Kozluk, Kamışlı, Ekinli, Reşitbey, Epçeller, Sarıcalar ve Horozlar Mahallelerinde su baskınları yaşandı. Birçok ev ve iş yerini su bastı, maddi hasar meydana geldi. Emirler, Hacıköy, Kemaliye ve Çaybaşıfuadiye Mahallelerine giden yol ise sular altında kaldı. Mahallelerine giriş çıkışı traktör yardımıyla gerçekleştiren vatandaşlar, Değirmendere’den taşan suyun mahallelerini sular altında bıraktığını ifade etti.

Kozluk Mahallesi’nde bir mobilya atölyesi ise sağanak yağıştan etkilenen işyerlerinden sadece biri. Sağanak yağış dükkanı tamamen sular altında bırakırken, işyerinde bulunan makineler ve yetiştirilmeye çalışılan mobilyaları da kullanılmaz hale getirdi. Her yağmur yağdığında aynı durumla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Abdullah Buldan, 100 milyar zararda olduklarını söyledi. Yetkililere göre güneş açtığı zaman her şeyin normale döndüğünü belirten Buldan, “Yetkilileri davet ediyoruz, gelir bir görsünler halimizi. Akşamdan beri kan ağlıyoruz” dedi.

Su baskını ile birlikte hazır dolap ve diğer ürünlerin de kullanılmaz hale geldiğini ifade eden Dursun Buldan, “Müşterilerimize ürünlerini teslim edemedik. Her türlü mağdurum, işçim mağdur” diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ve Erenler Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri tıkanan yağmur kanallarını açarak cadde ve işyerlerindeki suları tahliye etmeye çalışıyor./ İHA