Başkan Akdardağan, “Ramazan öncesi ve bayram alışverişlerinin bakkal esnaflarından yapılması çağrısı bu yılda çok güzel karşılık bulmuştur. Yaptığımız alışveriş çağrılarına kulak veren tüm kurum, kuruluş, vatandaş ve hayırseverlerimize bu vesileyle bir kez daha teşekkür ederken, daha nice Ramazanları ve bayramları birlikte geçirmeyi yüce Mevla’dan niyaz ediyoruz” dedi.

Ramazan ayında bazı üzücü olaylara şahit olduklarını söyleyen Başkan Akdardağan, “Ülkemizin güzide kuruluşlarından olan Türkiye Diyanet Vakfı’nın davranışı, ülkenin dinamosu olan biz esnafları yine üzmüştür.  Bu yıl Diyanet Vakfı Genel Merkezi, her sokak başında mantar gibi türeyerek biz esnafın kabusu olan bir market zincirinden yoksulların ve ihtiyaç sahiplerinin kullanımı için alışveriş kartı alarak dağıtmıştır. Bu kartların geçerliğinin bir yıl boyunca sürmesinin yanı sıra 25, 50, 75 ve 100 TL gibi limitlerle piyasaya sürüldü. Vakfın yöneticileri geçen yıl da aynı hareketi yapmışlar ve bir başka marketin alış veriş çekini dağıtmışlardı. Son yıllarda tekrarlanan bu durum esnafımızın haklı olarak tepkisine neden oluyor” diye konuştu.

Yardım isterken bakkalın kapısını aşındıran vakıf yetkililerinin alış veriş kartı dağıtılacağı zaman ulusal marketler ile anlaşma yapmasına anlam veremediklerini söyleyen Akdardağan, “Ellerinde koçanlarla kapı kapı dolaşarak bakkaldan ve yerel marketlerden yardım alacaksın, erzak dağıtırken ulusal marketlerle anlaşacaksın. Bu nasıl bir davranış? Mahallesindeki garibanı, yoksulu, ihtiyaç sahibini ve sığınmacıları bakkaldan iyi kim bilebilir? En azından bu hayır işini mahallelerimizde bulunun ve yoksulları en iyi tanıyan bakkal esnaflarıyla anlaşarak yapabilirlerdi. Böylelikle hem esnafımız çarkını döndürür, hem de yoksula yardım eli uzanırdı. Kimlere dağıtıldığı belli olmayan bu tür yardımlarla ve davranışlarla bir daha karşılamak istemediğimizi belirtirken, esnafı önemseyenleri bizim de önemsemeyeceğimizin bilmesini isteriz” diye konuştu.