Seçim süreci nedeniyle siyasi partilerin belediye başkan adaylarını dikkatle izlediklerini belirten Başkan Akdardağan, “Bir süredir belediye başkan ve meclis üyesi adaylarıyla bir araya gelmenin yanı sıra seçim çalışmalarını da yakından izliyoruz. Bugüne kadar adayların, şehir esnafına yönelik projelerine veyahut vaatlerine rastlayamadık. Sadece hayırlı işler temennileriyle karşılaşıyoruz. Yeni seçilecek olan belediye başkanlarımızdan bazı öncelikli isteklerimiz olacak” dedi.

Sakarya’da esnaf, enflasyonun yaşandığına dikkat çeken Başkan Akdardağan, “Plansız bir şekilde, hiçbir kriter gözetilmeden her önüne gelenin istediği dükkanı rahatlıkla açabildiği bir şehirde yaşıyoruz. Herkes esnaf olmamalı ve mevcut esnafın sayıları göz önüne alınarak yeni ruhsat alacaklara artık belediyelerce kriterler getirilmeli. Yıllardır esnaflık yapan, şehrin kültürünü iyi bilen, mahallesini, sokağını tanıyan esnaflarımız korunmalı ve yaşatılmalıdır. İvedilikle çözüm bekleyen bu sorun için belediyelerimizin yapacağı düzenlemelere oda olarak katkı vermeye hazırız” diye konuştu.

Açık ve kapalı pazaryerlerinin yine belediyelerce işletilmesi gerektiğini söyleyen Akdardağan, “Mahallelerimizde bulunan kapalı ve açık pazaryerlerinin özel kişi ya da kurumlarca değil, yeniden ilgili belediyelerimizce işletilmesini istiyoruz. Pazaryerlerinde işleticilerin gider adıyla topladığı bedellerin günümüz şartlarında çok fazla olduğunu gözlemliyoruz. Bu durum beraberinde rantı getirmektedir ve esnafımız rahatsızlık duymaktadır. Pazaryerlerinin daha önce olduğu gibi yeniden belediyelerimizce işletilmesi halinde hem kontrol sağlanacak, hem de esnafın sırtındaki gider yükü bir hayli azalacak, hem de rantın önüne geçilecektir. Belediyelerin işleteceği semt pazarlarında esnafımız baskı görmeden işini rahatlıkla yapabilmelidir. Seçilecek başkanlarımızdan göreve başlayınca bu konuyu gündemlerinin ilk maddesi yapmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.  

Bir diğer sorun olan zincir marketlerin hızla artışına da vurgu yapan Başkan Akdaradağan, “Seçilecek belediye başkanlarımızdan şehrin esnaflarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Esnaf bir şehrin kültürüdür ve olmazsa olmazıdır. Sakarya birçok kültürü içinde barından esnaf ağırlıklı bir şehirdir. Ne yazık ki son yıllarda hızla artarak, sokak aralarına kadar giren zincir marketler, esnafımızı bitirme noktasına getirmiştir. Geleneksel kanaat olan esnaflarımız bu durum karşısında çaresizdir. Pansuman tedbirlerini yanı sıra zincir marketlere sınırlama getirilerek bazı yaptırımlar uygulanması, ertelenmemesi gereken önemli bir konudur. Sokaklarımızın ışıklarının sönmemesi, esnafsız kalmaması ve geleneklerimizin yaşatılması için seçilecek başkanlardan ve meclislerinden bu yönde tedbirler almasını bekliyoruz” dedi.