Başkan Akdardağan, “Daha öncede belirttiğimiz gibi TESK’in üzerinde çalıştığı ve bizimde heyecanla beklediğimiz esnaf kart projesi hayata geçirildi. Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’in tanıtımını yaptığı ‘TESK kart’ esnafımıza indirim üzerine indirim imkânı sunacak. Odamız üyeleri dâhil tüm esnafımız hem aileleri için hem de dükkânları için üye işyerlerinden indirimli alışveriş yapabilecekler. Bu karta sahip olan esnafımız çeşitli sektörlerden alış verişlerinde yüzde 40’lara varan indirim imkânlarından faydalanabilecekler. Bu indirim oranı kart kullanımı yaygınlaştıkça daha da artacaktır” dedi.

Akdardağan, “TESK ve dolayısıyla odamız üyesi olmanın ayrıcalığını yaşayacak olan bakkal ve bayilerimizin yanı sıra tüm esnaflar, hem ticari, hem de bireysel araçları başta akaryakıt, oto lastik vb alanlarda ve ailesi içinde yapacağı giyim, konaklama vb. alanlarda çok sayıda indirim avantajına sahip olacak. TESK Kart, esnaf ve sanatkârlara, anlaşmalı üye iş yerlerinden yaptıkları alışverişlerde indirimli hizmet ve mal alma imkânı bulacak. Kesinlikle bilinmelidir ki, bu kart kredi kartı değildir, indirimli alışveriş kartıdır. Kullanımı sırasında okutulmasıyla indirim alınacak” diye konuştu.

TESK Kartın şimdilik akaryakıtta yüzde 8, sağlıkta yüzde 25, eğitimde yüzde 40, sinemada yüzde 50, elektronikte yüzde 20 gibi indirim sağlayacağına vurgu yapan Akdardağan, “TESK kart tüm esnaf ve sanatkârımıza hayırlı olsun. Kartın dağıtımı sırasında esnaf ve sanatkârlarımızdan herhangi bir ücret alınmayacak ve aidatı da bulunmuyor. Üstelik esnaflarımızın aileleri de kartı kullanabilirler. Esnaf ve sanatkârlarımıza özel bir indirim ve fırsatların yer aldığı bu kart 1 Aralık Cuma günü itibariyle odamıza veyahut TESK’in resmi internet sitesi aracılığıyla başvuru formunu doldurarak temin edilebilecektir” dedi.