Başkan Akdardağan, “Ekonomik açıdan daralan ve piyasaların gerildiği bir seçim sürecini daha ülke olarak geride bıraktık. 24 Haziran'da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri ülkemize ve şehrimize hayırlar getirsin. Seçilen Sakarya Milletvekillerimize görevlerinde başarılar diliyoruz. Öncelikle seçim sürecinde esnafımıza verilen her sözün takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz. Artık seçimler bitti, şimdi geçim ve icraat zamanı diyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde yeni kurulacak olan hükümetten esnaf olarak beklentilerimiz var. Gelecek kaygısı taşıyan esnafımız hükümetten acil tedbirler ve eylemler beklemektedir” dedi.

Başkan Akdardağan, “Ekonomik durgunluk nedeniyle işi bozulan esnafımız zor günler geçirmekte. Ulusal sermayeye, dev marketler zincirlerine ve döviz kurlarının oynamasına rağmen esnafımız ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Vergi yükleri altında ezilen esnafımız hükümetten nefes aldıracak hamleler bekliyor. Önceki dönemlerde yapılan düzenlemeler biz esnafları geleceğe yönelik ümitlendirmiş ve adımlarımızı sağlam atma imkanı vermiştir. Şimdi düzenlemelerin devam etmesini temenni ediyoruz”  diye konuştu.

Akdardağan, “Öncelikli beklentilerimiz arasında faizsiz yada düşük faizli kredilerin verilmesinin yanı sıra bankalarda krediye erişimin kolaylaştırılması, KDV yüklerinin hafifletilmesi, perakende yasasında iyileştirme yapılması, mahalleler ve sokak aralarında yeni açılan marketlere kriterler getirilerek kolayca ruhsat almalarının önlenmesi, AVM açılış ve kapanış saatlerinin yeniden düzenlenmesi, küçük esnaflara yapılan düzenlemelerin artması,  kaçakçılıktaki etkin mücadelenin devamı, nüfusa göre esnaf düzenlemesi, modelleşmenin önünün açılması ve korunması gibi bir çok konuda isteklerimiz var. Sorunlarımızın çözümü ve beklentilerimizin karşılanmasında ısrarcı olamaya devam edeceğiz”  dedi.