Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Seyyar Giyim Eşya Satıcıları Odası Başkanı Yekta Tepe ve yönetimi ile bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen görüşmede Başkan Toçoğlu, esnafın anlaşma zeminini bulması halinde Katlı Pazar konusunda destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

“Destek bekliyoruz”

Sakarya Seyyar Giyim Eşya Satıcıları Odası Başkanı Yekta Tepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak Çark Caddesi’nde, Uzunçarşı’da önemli projeleri hayata geçirdiniz. Şimdi Demokrasi Meydanı’nda bir çalışma başlatıyorsunuz. Bunlar şehrimiz ve esnafımız için önemli hizmetlerdir. Ancak biz Katlı Pazar esnafı olarak çok sıkıntılı bir durumun içinde olduğumuzu biliyoruz. Bu konuda Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerin de destek vermenizi arzu ediyoruz. Şuanda Katlı Pazar’da çok ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Esnafımızdan yani bizden de kaynaklanan bazı eksiklikler olduğunun bilincindeyiz. Bu konuda destek bekliyoruz.  Katlı Pazar’ı yenileme ve yıkma gibi tüm fikirlere açığız. Bu haliyle Katlı Pazar her gün müşteri kaybediyor. Dükkanların tamamı tam kapasiteyle çalışmıyor. Özellikle üst katlarda iş yapamayan esnafımız var. Bu haliyle sürdürmek mümkün değil” ifadelerini kullandı.   

 

“Esnafımızın yanındayız”

Yeni yönetimi tebrik ederek sözlerine başlayan Başkan Toçoğlu, “Katlı Pazar’ın durumunun farkındayız. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak size her türlü desteği vermeye hazırız. Ancak burada önemli olan nokta esnaf olarak sizlerin kendi aranızda fikir birliğine varmanız. Sizler bir araya gelip; biz şöyle bir anlaşmaya vardık, Büyükşehir’den bu alanda yardım istiyoruz, bizim projemiz budur derseniz yani kendi aranızda anlaşıp bize gelirseniz biz tabii ki size destek oluruz. Bu konuda çok açık bir şekilde ifade etmek istiyorum ki SESOB’la bir araya gelip görüşebiliriz. Biz her zaman esnafımızın yanındayız. Bizim için önemli olan esnafımızın mutluluğu ve ticaretin güçlenmesi. Esnaf güçlenirse Sakaryamız güçlenir” diye belirtti.