Çalışmalar hakkında bilgi veren Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Kazımpaşa, Bahçelievler, Kemalpaşa ve Arabacıalanı mahallelerinden sonra Esentepe’de de meydan projesine başladıklarını, projenin tamamlanması ile birlikte bölgenin yeni bir sosyal alana daha kavuşacağını söyledi.

E-5 karayolu üzerinde Esentepe-Sakarya Üniversitesi giriş kavşağındaki 5 bin m2 lik alanda kurulacak meydan; açık otoparkı, sosyal donatıları, dinlenme alanları ve kafeteryası ile bölge halkının yanı sıra şehirlerarası seyahat için bu güzergahı kullanan vatandaşların da yeni durağı olacak.

1600 m2 özel baskı beton uygulaması ve 3 bin 300 m2 çim alandan oluşacak meydanın peyzajı ise yılın her günü yeşilliğini koruyan bitkiler kullanılarak yapılacak.

Esentepe Muhtarlığı da burada

Proje kapsamında Esentepe Muhtarlığı da meydan içerisinde kurulacak yeni binasında vatandaşlara hizmet verecek.

Başkan Yusuf Alemdar, Büyükşehir Belediyesi tarafından doğalgaz ve kanal çalışmaları tamamlanan Esentepe’nin cadde ve sokaklarının da sıcak asfaltla kaplandığını ve modern hale getirildiğini belirterek; “Esentepe Mahallemiz şimdi de meydan projesi ile adından söz ettirecek. Projemizin şimdiden Esentepeli hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm Serdivanımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.