Esentepe Mahallesi’ne yapılması planlanan proje hakkında bilgi veren Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, önümüzdeki günlerde ihalesi gerçekleşecek yeni proje ile standartların daha da yukarılara çıkacağını söyledi. Yusuf Alemdar, “Bu proje ile Esentepe Mahallemiz farklı, modern bir komplekse kavuşacak” dedi.
Projenin detayları ile ilgili ayrıntıları da paylaşan Başkan Yusuf Alemdar; "E-5 yolu üzerinde Esentepe - Sakarya Üniversitesi giriş kavşağında bulunan yaklaşık 5 bin m2 lik alanda yapılacak düzenleme ile Esentepe’nin yeni ticaret merkezine ve mahalle meydanına kavuşacak. Proje kapsamında muhtarlık binası da burada hizmet verecek. Ayrıca kapalı pazar alanlarının da olacak ve vatandaşların yetiştirdikleri ürünlerin satışını yeni meydanda yapabilecek. Esentepe Mahallemiz güzel hizmetlerle buluşmaya devam ediyor. Doğalgaz çalışmaları tamamlanan mahallemizde şimdi sırada hemşehrilerimize verdiğimiz bir diğer sözü yerine getirme zamanı. Bu proje Esentepe’ye ve Serdivan’a değer katacak. Serdivan’ın var olan marka değerini daha da yukarılara taşıyacak” dedi.

Alemdar; açık otoparkı, sosyal donatı alanları, muhtarlık binası ve pazar alanı ile projenin başta bölge esnafı olmak üzere, ziraat yapan, üreten ve bunun satışını yaparak geçimini sağlayan tüm çiftçiler için de son derece önemli olduğunu söyledi.

Serdivan’ın her noktasında benzer projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizen Yusuf Alemdar, “Hemşehrilerimize yakışan hizmetleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Biz Serdivan’da yenilikçi ve modern projeleri hizmete sokarken tek bir kaynaktan güç alıyoruz. O da bize güvenerek kendisine hizmet etme noktasında bizleri bu makamlara layık gören hemşehrilerimizdir. Önümüzdeki günlerde Esentepe’de hayata geçireceğimiz bu önemli projemizin de şimdiden mahalle sakinlerimize ve Serdivanımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.