Edinilen bilgilere göre, Karapürçek ilçesinde 2011 yılında 17 yaşındaki G.K. ile 14 yaşındaki Y.K. dini nikahla evlendi. Aynı yıl hamile kalan Y.K., Adapazarı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde doğum yaptı. Doktor, Y.K.’nın 18 yaşından küçük olması nedeniyle hastane polisine haber verdi. Doğum sonrası damat G.K., için ‘cinsel istismar’ suçlamasıyla kamu davası açıldı. Mahkeme sürerken 18 yaşını dolduran Y.K. ve G.K. çifti 2014 yılında resmi nikah kıydı ve bu süre zarfında bir çocukları daha oldu. Mahkemenin sonuçlanması sonrasında aile kararı temyiz ettirmek için Yargıtaya başvurdu. Yargıtay, dosyayı onaylanarak G.K.’ya ‘cinsel istismar’ suçundan 8 yıl 6 ay, babası G.K. ve kayınpederi R.Ç.’ye ise ‘cinsel istismara yardım ve yataklık’ suçundan 4 yıl 4 ay hapis cezası vererek Ferizli Cezaevi'ne gönderdi. 

"Sokağı mı atsaydık?"
Babaanne M.K. ve gelin Y.K., tutuklanan yakınlarının serbest kalmasını istedi. Karara tepki gösteren Babaanne M.K.; "Gelinim bize geldiği zaman 14-15 yaşındaydı. Oğlum da 17 yaşındaydı. Sevmiş oğlumu, geldi bize. Kayınpeder kesinlikle istemediğini ve yaşlarının küçük olduğunu söyledi. Bunun ardından gelinim baba evine gitti ve sonrasında tekrar geldi. Gelinim bize tekrar geldiği zaman sokağa mı atsaydık? Kötü yola mı girseydi? Ne yapacaktık? O zamanlar bizi mahkemeye verdiler. Bizde adliyeye giderek ifade verdik. Benim çocuğumu, torunumu ve dünürümü hapse attılar. Dünürümün geride kalan ailesine ve bizim ailemize kim bakacak? Diğer çocuğum ise Diyarbakır'da asker. Bize bir yol göstersinler, hiç olmazsa birini göndersinler. Bu durumun sonu ne olacak? Benim çocuğumu ve kocamı bana versinler" dedi.

"Nereye elimizi uzatsak boş kalıyor"
Gelin Y.K. ise; “Küçük yaşta evlendiğimizden dolayı eşim, babam ve kayınpederimi hapse attılar. Mağdur durumdayız. 14 yaşında evlendim, o zaman eşim de 17 yaşındaydı. Sevdik birbirimizi. Kayınpederim ve babam dışarı atmadı razı oldular. Elimiz kolumuz bağlı, ne yapacağız bilmiyorum. Nereye elimizi uzatsak boş kalıyor. Cumhurbaşkanım size sesleniyorum; iki tane çocuğum var. Evlendikten 7 sene sonra habersiz bir şekilde aniden alıp götürdüler eşimi, babamı ve kayınpederimi. Çok zor durumdayız, ne yapacağız bilmiyorum. Başımızda erkek kalmadı. Kayınpederim yok, kaynım Diyarbakır'da asker, kardeşim okuyor, annem kalp hastası, bize bakacak biri kalmadı. 2 haftadır içerideler, cezaları onanmış. Babalarımı ve eşimi geri istiyorum" diye konuştu.

"Kötü bir şey yapmadık, sadece yuva kurduk"
Kötü bir şey yapmadıklarını ve sadece yuva kurduklarını söyleyen Y.K., "Gidip kapısını çalıp bize yardımcı olabilecek hiç kimsemiz yok. 2011 yılında evlendik, 2014 yılında muamelemizi yaptık. Bu süreçte 2 tane çocuğum oldu. Tam düzene girdik derken bu olay ile karşı karşıya kaldık. Eşimin çok borcu var ve ben ne yapacağım bilmiyorum, mağdur durumdayım. Biz vatanımızı, milletimizi seven insanlarız. Eşim uzman çavuş olmak için İzmir Foça'ya gitmişti. Bu olaylar sonrasında geri geldi. Biz kötü bir şey yapmadık, sadece yuva kurduk" şeklinde konuştu.